Mit gondoltok az C# ról? Megéri megtanulni? (lent)
Tehát akkor az a bajod, hogy .net, meg hogy szerinted lassabb.... de öcsém facsiga, feladathoz válaszunk nyelvet, nem fordítva és szidjuk minden értelem nélkül.
Kezdj el C-ben írni egy nagyobb üzleti alkalmazást, aztán szólj ha szerinted 90%-nál vagy, akkor majd nekiáll valami lusta ember C#-ben vagy Javaban és előbb befejezi mint te. Nyilván nem mindenre a C# a megoldás, de aki úgy gondolja, hogy van egy nyelv mind fölött, az szimplán hülye.
Ez meg hogy mi a profik között a legnépszerűbb, megint egy érdekes dolog, mert erről valószínűleg fingod sincs, sőt még csak statisztikát sem ismerek erről.
Tehát akkor most hova jutottunk: valójában fingod sincs semmiről és konzolos alkalmazásokat írogatsz gyerekeknek, amitől egyből tudod mit használnak a "profik".
Bár a kérdező nem erre kíváncsi, én ehhez a vitához csak annyit fűznék hozzá, hogy pont egy nagyvállalati éttermi rendeléskezelő rendszeren dolgozom egy cégnél. Ez a rendszer Microsoft .NET Framework 4.5-öt használ és C# nyelven lett írva. Több, mint 3000 éttermet képes kezelni egyszerre és óránként több, mint kétmillió rendelést tud fogadni és feldolgozni. Ezek nagyon nem kis számok, és mégis el lehet érni .NET-tel.
A kérdező szempontjából itt gondolom nem az az érdekes, hogy milyen a .NET és a C#. Az a fontos, hogyha megtanulja használni, mire fog tudni menni vele. Jelenleg a piacon rengetegen használják, nem csak nagyvállalati környezetekben, szóval ha most emellett dönt, nem lőhet olyan nagyon mellé. Ha tegyük fel, holnap bejelentenék, hogy köszönjük, ennyi volt, nem lesz .NET és C# többé (amire az esély konvergál a nullához véleményem szerint), akkor is használható marad a .NET-es tudás, mert ezeknek a rendszereknek nem lesz egyik napról a másikra alternatívája, tehát az ősrendszereket karban kell tartani. És mivel rengeteg .NET-en alapuló projekt van, mindig lesz rá igény is.
Aztán ott van az is, hogy C#-hoz (pontosabban fogalmazva menedzselt programkódhoz) időközben rengeteg futtatókörnyezet készült, ami nagyon széles palettát nyitott meg. Nemcsak asztali és nagyvállalati rendszerekhez lehet felhasználni, hanem okostelefonokon is szerzett létjogosultságot, sőt, IoT területen is megállja a helyét (pl. egy Raspberry PI alapú gépen).
Vidéken úgy, hogy 4 hónap .NET gyakornoki tapasztalatom volt, pályakezdő juniorként 350.000 bruttót + 30K cafeteriát teszek zsebre.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Igazmondó csak egy sz..ros troll, itt is látszik. Ne vegyétek komolyan, ne idegesítsetek.
Köszönöm Hominida és még pár másik értelmes ember válaszát.
Most már mindenki láthatja tisztán és világosan, hogy a 68%-ékos TROLL csak szájhősködik, és mivel nem vagyok számára szimpatikus, így minden úton-módon igyekszik lejáratni.
Mindig csak kifogásokat keres, és magyarázza a hülyeségeit, de szegény gyerek szerintem még a büdös életben nem írt egy sor programot sem, nemhogy 32 vagy 68 sort... :-) Félek, hogy az én egyszerű programjaimat sem érti... :-)
Nem is értem hogy lehet 68%-ék, pedig mindig a negatív-ot nyomom rá! :-)
Dumál-dumál-dumál, de soha semmit nem mond! Ez ő!
Még egyszer mondom, hogy mutass egy-két programot, lehet az játékprogram is, amit te csináltál!
(Ezt most kérem 3-djára, és még mindig nem jutott el az agyadig? :-))
Találtam egy kis játékot még 2015. augusztusából, ami szintén ide készült, talán egy középiskolás HF volt... :-) ...C#-ben!
https://data[PONT]hu/get/10643548/Pong[PONT]zip
(a linkben a [PONT] helyére írjatok .-ot!)
Néhány megjegyzés:
- 1.1 verzió
- C#
- Panel + DoubleBuffer + Invalidate
- Form-ra a DoubleBuffer könnyű
- Panel esetén a DoubleBuffer egy kicsit trükkös
- A kirajzolás nem villódzik (no flickering)
- A labda nem akadozik, ha mozgatjuk az ütőt.
- A Gép MI-je nem túl erős, hogy legyen sikerélményetek is :-)
- A labda beszorulhat az ütő mögé is
- Pontszámozás (15-ig)
- Újrakezdés lehetősége (Restart)
- Ha a labda ütközik az ütővel, akkor a labda véletlenszerűen változtat irányt és sebességet.
Na akkor foglaljuk össze röviden, mi is történt:
(vártam egy kis időt, hogy hátha a 68%-ékos "barátunk" megembereli magát és legalább alátámasztja határtalan tudását, de ez a vártnak megfelelően nem történt meg, ami sokmindent elárul)
1.: van egy kérdés, de ő ahelyett másokat kritizál (aliasz TROLL-kodik), és alaptalan előítéleteket gyárt...
2.: első körben az volt a baja, hogy nem írtam egy sor programot sem...
3.: majd mikor kiderült, hogy 1 sort írtam, akkor az volt a baja, hogy csak 60 sort...
(megírhatod ezeket a programokat is 500 sorban, de a programozásban nem az a lényeg, hogy minél hosszabb, annál jobb... ...esetleg a nőknél a farokméret! :-) ...szóval a programozás egyik lényege az optimalizálás, tudod az mit jelent?)
4.: ezután már játékprogramot várt el... ...de közben ő többszöri kérésre sem mutatta meg hogy mivel ért el 68%-ékos értékelést... ...mert arra nagyon büszke, de az szerintem csak az IQ-ja! :-)
5.: Hogy nekem miért ennyi az értékelésem és miért tiltottak ki már? Nagyon egyszerű! Mert a nevemhez hűen igazat írok és az igazságot nagyon kevesen viselik el! ...és mivel én adtam magamnak egy becenevet, így be lehet azonosítani, nemúgy mint pl téged, így nehezebben tudják meg hogy kire is szavaznak, a jellemedet meg úgy változtatod, ahogy jólesik!
(persze tudom, hogy az igazság is csupán nézőpont kérdése, de pl. neked is rosszul esik, hogy kiderült, hogy egy jellemtelen ember vagy, aki a saját hibát másokra akarja fogni, pl most már teljes meggyőződéssel állíthatom, hogy talán megtalálod a számítógépen a bekapcsológombot, annyi a közöd hozzá, és ez a kijelentés nem alaptalan!)
Na üdv névtelen szerencsétlenke! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!