Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van olyan parancs autoitban...

Van olyan parancs autoitban ami megadja egy file elérési útját? ami megválaszolja hogy létezik e egy megadott eleérési ut végén egy kérdéses file?

Figyelt kérdés
2017. jún. 20. 17:10
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Három oldal helyett lehetne 2 link és tőlem egy köszönöm. ennyire egyszerű is lehetne a világ.
2017. jún. 20. 21:40
 22/47 A kérdező kommentje:
Szóval mégegyszer összefoglalva - finoman szólva - furcsa, hogy felnőtt embereknek el kell magyarázni hogy ez az oldal kérdések megválaszolására való s nem arra amit az első hozzászóló művelt. És híd el én ugyanúgy nem szeretem azokat akik nem a kérdésre válaszolnak ahogyan ők azokat nem szeretik akik kérdeznek. A különbség viszont elég nagy: én nem rondítok bele az ő kérdésükbe ők viszont az enyimbe igen...
2017. jún. 20. 21:55
 23/47 anonim ***** válasza:

"A fő kérdésre még az angolul tudok se tudták megadni a választ"

Én csak ehhez szólnék hozzá a kérdező sok értelmetlen szófosása között.

Nézzük csak mi is a "fő kérdés": "Van olyan parancs autoitban ami megadja egy file elérési útját?"

Nem az a baj, hogy nincs ilyen "parancs" (egyébként sem parancs ezek közül egyik sem, de le sem merem írni, mert mindjárt jön 3 oldalnyi felháborodás részedről, hogy mit képzelünk, hogy neked az alapfogalmakkal tisztában kéne lenned), de ezt úgy amúgy hogy képzelted, hogyan kéne működnie?

Hogy gondolsz egy fájlra, például egy szép kép egy fáról, az autoit meg kiírja, hogy mi a fájl útvonala, vagy mi volt az elképzelés mégis?

Mert megmondom őszintén 10+ év programozással a hátam mögött ötletem sincs, vajon mi lehetett a teljes specifikáció.

2017. jún. 20. 22:40
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező a nyafogásoddal csak magad alatt vágod a fát.

"Én egy pillataig sem kételkedtem abban hogy lehetséges angolul is olvasni mindkettőről. te erölteted, hogy csak anolul lehet. "

Márpediglen AutoIt-ről jó, teljes körű dokumentáció angol nyelven érhető el. Magyarul nem. Ez teljesen érthető mert nem egy elterjedt nyelvről van szó - ellentétben a Pascallal, Pythonnal, C-vel, C++-al,...

"És igazad van abban hogy két angol szóal megkereshető a válasz, de csak a másodlagos kérdésre."

A #6-os hozzászólásomban beidéztem az állományok nevéről és elérési útjáról értekező angol nyelvű dokumentációt.

"És választ hangsulyozom, választ, nem forditást"

A válasz jelen esetben itt a fordításon alapszik.

"Az meg hogy fórumnak nézed a gyakori kérdéseket"

A gyakorikérdések egy fórum Ugyanúgy fórum mint az sg.hu, a prog.hu vagy a pcforum.hu - az utóbbiakhoz hasonlóan kérdésalapú (az idézetek is a megfelelő kérdezéstechnikával foglalkoznak, a kérdést megelőző lépésekről).

"De ugy néz ki te fontosabnak tartod az angol tudást mint azt ha..."

Lehet nyafogni, érzelmekre apellálni (ami egy érvelési hiba), de a számítástechnika nyelve az angol. Ha nem tud valaki megfelelően, nem gond, vannak lehetőségek (lásd az idézett szótárakat).

"miközben ennek az oldalnak a megfelelő használata nem megy nektek"

Kedves kérdező, többször elmondtuk: mielőtt kérdezel, olvass utána! Megelőzheted a goromba szidalmazásokat (amelyeknek azért van némi alapja).

Ha visszanézed az eddigi Autoites kérdéseidet, mindegyik úgy zajlik, hogy:

1. Többen morognak rád, hogy miért nem vagy hajlandó keresni, elolvasni az AutoIt dokumentációját.

2. Páran - sokszor én - beidézzük az AutoIt hivatalos dokumentáció oldaláról a megfelelő függvényt - amit a keresővel első találatként azonnal meg lehetne találni.

3. Opcionálisan te elkezdesz nyafogni, hogy miért morognak rád.

"egy link vagy szó leirása messze nem azonos a mások helyett megcsinálással"

Csak a link leírását megelőzi egy keresés, amit a kérdező is megtehetett volna. És az adott link nem a 10. találati oldalon van, hanem az elsőn, az első találatként. Ez arra utal, hogy a kérdező nem vette a fáradtságot arra se, hogy utánajárjon a témának (és tegyük hozzá nem egy túl bonyolult, izgalmas problémát vetsz fel, ami a válaszolók számára is kihívás, izgalmakkal teli feladat lenne). Ezért morognak rád.

"de a fogalmakat a saját nyelvén se ismeri"

Akkor tanulja meg azokat. Erre vannak tankönyvek.

Ez kb. olyan, mintha a Szojuz űrhajót szeretnéd irányítani úgy, hogy autót sem tudsz vezetni, és az irányítóközponttól kérdezgetnéd meg, hogy mit jelent az, hogy высота, mit mutat a кислород kijelző,...?

Summa summárum: mielőtt kérdeznél legyél szíves keress/olvass utána!

2017. jún. 20. 22:42
 25/47 A kérdező kommentje:
2 eset lehetséges: Vagy van ilyen parancs, vagy nincs. Harmadik lehetőséget még én se tudok elképzelni, pedig én igazán sokmindent el tudok képzelni!
2017. jún. 20. 22:43
 26/47 anonim ***** válasza:

Szerintetek nem kéne bejelenteni valahol a csávót amúgy?

Szemlátomást sérült értelmileg, lehet, hogy meg is szökött valahonnan, nem kéne újra felügyelet alá helyeztetni?

2017. jún. 20. 23:03
 27/47 A kérdező kommentje:

"Márpediglen AutoIt-ről jó, teljes körű dokumentáció angol nyelven érhető el"

Csakhogy itt nem jó, teljeskörű dokukemtációról van szó hanem egy gyakorikérdésen feltett kérdésről azon belül is két parancs létezése a kérdés (igen válasz esetén természetesen maga a parancs megnevezése is jó lenne hogy rá tudjak keresni)

Itt a szövegértés problémája merül fel. Lehet, hogy angolul tudsz de magyarul a szöveget nem tudod értelmezni,

"A válasz jelen esetben itt a fordításon alapszik. "

Na de én honnan tudjam min fog alapuni egy válaszoló válasza a jövőben. Oké nálad forditáson. De létezik személyes tapasztalat is. ismered a fogalmat? Esetleg irjam be a forditóba s kérdezzem angulol mert csak angolul ismered a fogalmat, magyarul nem?

"A gyakorikérdések egy fórum Ugyanúgy fórum mint az sg.hu, a prog.hu vagy a pcforum.hu - az utóbbiakhoz hasonlóan kérdésalapú (az idézetek is a megfelelő kérdezéstechnikával foglalkoznak, a kérdést megelőző lépésekről). "

Te nézed annak, de attól még messze nem lesz ugyanaz.

"Lehet nyafogni, érzelmekre apellálni"

És lehet nem irnia az egyes hozzászolónak amit irt. ha viszont irja akkor lehet nem eltitkolni hogy nem tetszik. Persze lehet titkolódzni is csak végkép nem értem miért más által diktált módón kéne itt irnom? ha igen akkor megadom ezt a regisztrációmat s egyszerübb ha te irsz helyettem minthogy it tirod le hogy szerinted mit kéne irnom. én meg majd irok másik regisztráión. h ameg az se tetszik akko rmajd sorra passzolok át regisztrációkat már csak azt kellene elmagyaráznod miért lenne ez jó neked.

Kedves kérdező, többször elmondtuk: mielőtt kérdezel, olvass utána! Megelőzheted a goromba szidalmazásokat (amelyeknek azért van némi alapja).

Miből gondolod hogy ti parancsolhattok nekem? Egy kicsit el vagytok tévedve. Maradjunk annyiban hogy 2 ember beszélget s egy harmadik ember ha ez valami fétise hát akkor belerondit, ahogy az első tette. ha meg azt várja hogy ehhez majd jó képet vágok, hát rossz hirem van: hiába várja. Aki akar válaszolni az válaszol a többi meg ökörködik ha akar, de mosolygoni nem fogok rá. Ha erre vetemedik akkor viselje is a következményeit.

Ha visszanézed az eddigi Autoites kérdéseidet, mindegyik úgy zajlik, hogy:

1. Többen morognak rád, hogy miért nem vagy hajlandó keresni, elolvasni az AutoIt dokumentációját.

2. Páran - sokszor én - beidézzük az AutoIt hivatalos dokumentáció oldaláról a megfelelő függvényt - amit a keresővel első találatként azonnal meg lehetne találni.

3. Opcionálisan te elkezdesz nyafogni, hogy miért morognak rád.

Nahát valakinek nem tetszik a szemétkedés...? Hogy lehetséges ez? Tejesen váratlan s meglepő...

"Csak a link leírását megelőzi egy keresés, amit a kérdező is megtehetett volna"

Ahhoz kell egy szó amire rá lehet keresni. Rákanyarodtunk az informatika alapjaira s magának a kérdésemnek a céljára. Merthogy parancsot vagy függvényt is be lehetett volna irni ide amire rákereskhetek. Igazán nem lehetettlen egy szót beirni a google-be csak ugye ahhoz tudni kell azt a szót. Ezért tettem fel a kérdést ha esetleg még most se lenne valakinek egyértelmű.

"de a fogalmakat a saját nyelvén se ismeri"

Akkor tanulja meg azokat. Erre vannak tankönyvek.

Igen szerintem is de ezt már nekik mond mert én nem tudom helyettük megtanulni azt amivel ők nincsenek tisztában.

Ez kb. olyan, mintha a Szojuz űrhajót szeretnéd irányítani úgy, hogy autót sem tudsz vezetni, és az irányítóközponttól kérdezgetnéd meg, hogy mit jelent az, hogy высота, mit mutat a кислород kijelző,...?

Ez rossz példa mert űrhajó vezetéshez nem kell autóvezetés mint előképzettség és ráadásul ahogy megy a fejlődés egyre valószinübb az hogy lesz ilyen eset is.

"Summa summárum: mielőtt kérdeznél legyél szíves keress/olvass utána"

Tehát a keresőszót amit nem tudok, elöbb irjam be s csak utána kérdezzem meg. Esetleg olvassam el angolul miközben nem tudok angolul olyasmit amit csak angolul irnak le. Esetleg tanuljak meg egy több tiz ezer szóból álló nyelvet ahelyett hogy megkérdezzek itt 40 szót.

Elméletileg elképzelhető, hogy parancsolj nekem, de annak alapfetétele hogy ne ilyen ostobaságokat parancsoljon. Civil vagyok igy nem bün nekem a parancsmegtagadás, nem csak a végrehajtása után tehetek panaszt a belügyminisztériumban.

Szumma szumárum: aki nem akar válaszolnia annak nem kell. Aki nem akar válaszolni de belerondit más párbeszédébe az viszont ne várja hogy majd jó képet vágnak hozzá s megsimogatják a buksiját: ügyes voltál!

2017. jún. 20. 23:05
 28/47 A kérdező kommentje:

"Szerintetek nem kéne bejelenteni valahol a csávót amúgy?

Szemlátomást sérült értelmileg, lehet, hogy meg is szökött valahonnan, nem kéne újra felügyelet alá helyeztetni?"

Egyszerübb csak a kérdésre válaszolni s akkor nem lesz bejelenteni való. Ennyi. Ha zavar hogy irok ne irj bele a kérdésembe s akkor nem fogok válaszolni se. ennyire egyszerű az élet.

2017. jún. 20. 23:07
 29/47 A kérdező kommentje:

Szóval mégegyszer összefoglalom hátha valakinek még mindig nem egyértelmű:

Feltesz itt valaki egy kérdést, válaszolunk rá s kész. Ennyi.

Ha nem válaszolunk de írunk valamit abból viszont már kialakulhat valami. Akinek ez nem tetszik az vagy csak választ írjon vagy azt se. És akkor nem lesz semmi olyan ami nem tetszik. Ennyi. ha valakinek maga a kérdés puszta léte nem tetszik, hát az nagyon leterhelő lehet mert csak itt kb 8 millió kérdés van és akinek ez nem tetszik annak minden bizonnyal sok más szintén nem tetszik, ez pedig rettenetes teher lehet, még belegondolni is rossz.

2017. jún. 20. 23:12
 30/47 anonim ***** válasza:

Én márpedig akkor sem engedem el a dolgot.

"Van olyan parancs autoitban ami megadja egy file elérési útját?"

Hogyan képzelted ezt a "parancsot"?

Rendben, a kimenete a fájl elérési útja lenne, de mi lenne a bemenete?

2017. jún. 21. 06:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!