Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Vajon mi lehet erre a megoldás...

Vajon mi lehet erre a megoldás? (java)

Figyelt kérdés

Hogyan tudjátok elképzelni azt java-ban, hogyha van egy külön main class-etek és egy külön controlleretek, akkor egy fxml button-nel teljes képernyőre rakni az alkalmazást.

A teljes képernyőt úgy értem, hogy:

stage.setFullScreen();

Alapból nem szeretném, hogy teljes képernyőn induljon. Mi a probléma?

A controller fájlban nem tudom elérni a stage-et, amit a main class-ben definiáltam. Csak új stage-et tudok létrehozni, (vagy egy új vagy az alap fxml fájllal). Na én most azt csinálom, hogy setFullScreen-elen az új stage-et, de ugyanazt a css és fxml fájlt töltöm be a controllerben.

Ezzel az a gond, hogy a megnyitott fájlok ebben az esetben elvesznek. Niylván azért, mert új stage-et kapottt. Viszont a main class-ben, ahol a start(Stage stage) method van, nem tudom elérni az fxml buttonjeimet.

Persze újra tudom ott definiálni őket, és tudom importálni az FXML-t, de hibát ír ki ha próbálom használni a buttont. Nyilván azért, mert az fxml dokumentum kontrollere nem az a class.

Tehát a kérdések a következők.

El lehet-e érni a stage-et a controllerből ha igen, akkor hogyan?

Van-e bármilyen más megoldás arra, hogy a stage-et egy button-nel kirakjam teljes képernyőre setFullScreen-el vagy bármi mással?

Összevissza két hete programozok java-ban, azért bénázom ennyire. Nagyon jól esne, ha valaki az itteni tiszteletreméltó és nagytudású szakik közül tudná a választ és meg is osztaná velem!

Előre is köszi!

#Java #stage full screen #setFullScreen
2017. jún. 9. 20:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, vigyázz mert itt vérpistik garázdálkodnak, segítség helyett okoskodást és trollkodást kapsz! :D
2017. jún. 9. 23:58
 12/14 A kérdező kommentje:
Azt látom. Én például szoktam segíteni, ha tudok webfejlesztés terén. Furcsálom is egyesek ál értetlenkedését és kötekedését sokszor. Tényleg olyan, mintha direkt nem akarnák megérteni a kérdést, de szerintem ez magyar szokás. A stack overflow-on ilyesmi nincs. :)
2017. jún. 10. 08:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Érdekes, ha mindkét nyelven tudsz, akkor miért nem használod?

Egyértelműen látszik, hogy láthatóságokkal, OOP alapelvekkel és egyéb alapvető programozási paradigmákkal nem vagy tisztában. Innentől kezdve a "tudok java nyelven" nem állja meg a helyét.

És magyarul sem igazán sikerült összehozni a kérdést. SO-n meg már belefáradtan a parasztangol javítgatásba, így inkább adnak egy választ arra ami szerintük a kérdés. Aztán ha nem erre gondolt, akkor majd max. beugat a kérdező. :-)

Arról említést se teszek már, hogy kód és hibaüzenet nélkül nem kérdés a kérdés.

Grafikus alkalmazást meg akár 1 nap alatt írsz kezdőként, annyira ne legyél oda magadtól. Attól még, hogy (látszólag) működik, lehet hányás az egész.

2017. jún. 10. 10:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Ez honnan látszik, hogy az OOP alapelvekkel nem vagyok tisztában? :D Pontosan tudom, hogy mi az az objektum orientált programozás.
2017. jún. 10. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!