Min kéne változtatnom, hogy helyesen működjön a programom? (Java)
Írtam egy hosszabb programot, de nem működik rendesen. Nem akartam azt végigfotózni, mert bonyolultabb és nem olyan átlátható, ezért írtam egy olyat, ami rövidebb és hasonlóan van megírva, amin látszik a probléma.
Így néz ki a program:
1: [link]
2: [link]
3: [link]
Így talán kicsit átláthatóbb az egész:
4: [link]
Így néz ki a program, ha a Gombfigyelő osztály nincs:
Ha van, akkor ez a hibaüzenet:
A problémák:
1. ha bent van, a Gombfigyelő osztály, el se indul a program
2. nem tudom, hogy kell az Emberek osztály HashMapjében keresni
3. nem működnek a második ablakon lévő gombok. Egyszer valahogy megírtam a rendes programomat úgy, hogy elindult, hozzá is volt adva az ActionListener a többi gombhoz is (azt hiszem, akkor talán ugyanabba az actionPerformed-be írtam mindkét ablak gombjaihoz tartozó eseményt, csak külön if-be ugye), de akkor sem működtek. Akkor úgy próbáltam tesztelni, ha bármit beírok, akkor feldobjon egy ablakot valami szöveggel, de semmi sem történt. Az első ablakon több gombom van, mindegyik rendesen működik, a második (gombnyomásra előjövő) ablakokon nem működik egyik sem.
A rendes programomban van hibakezelés, listához adás meg ilyesmik, de sehogy sem működik rendesen. Az meg ezt írja, ha elindítom:
Ha rákényszerítem, el is indul, de a második ablakokon a gombok nem működnek.
Min kéne változtatni?
1) Kezdjük azzal, hogy: GUI egy új szálon indítjuk, mert ha csak lefut a program, akkor ki is lép
2)
Van különbség az AWT és a SWING között.
AWT natívú, tehát OS-nek megfelelően fog megjelenni, ami platformok között összeütközget a megjelenés. Az Swing pedig platformfüggetlen (relatív).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!