Hogy néz ki a valóságban egy fájl/adat?
Szóval adott egy SSD vagy egy hdd.
Az értem, hogy ezek az adatok, kódokból állnak össze de nem is ez a lényeg.
Ezeket , hogy kell elképzelni ? Szóval ha én egy hdd vagy Ssd nek megnézem azt a részét ami tárolja az adatokat, akkor mit látnék ha látszana? Pl egy lemezre kicsi számok vannak rajzolva és ezeket olvassa el a gép, aztán ha nemkell leradirozza? (Gondolom nem így van :D )
Remélem érthető amire kiváncsi vagyok de ha nem, majd megpróbálom jobban elmagyarázni.
Ha erről van esetleg kép azt is linkelhetitek, kiváncsi lennék rá.
There is no real world.
There is no spoon. You are the spoon.
Egy mágneses korongot látnál. A korong forog, az olvasó fej egy kis tekercs, ami a korong felett helyezkedik el.
A korong forgása miatt a tekercsben feszültség indukálódik a váltakozó mágneses mező miatt. A feszültségből pedig lesznek az 1-ek meg a 0-k. Az adat a lemezen északi és déli pólusú mágneses részecskék.
[link] Kb így.
Az ssd az más tészta. Ott egy téglalap alakú sötétszürke chipet látnál, ami jellemzően nand flash. A nand az a "not and" logikai műveletet jelenti, ami a működésének az alapját jelenti. Erről itt olvashatsz: [link]
Nincsenek számok. Digitálisnak becézett analóg jelek vannak. Ezek állapota kéféle lehet (mint egy kapcsolóé, BE vagy KI, egy vagy nulla). Egy "kapcsoló" egy bit. Ezért bináris a számítógépek számrendszere.
Ilyen kapcsolók sorából áll össze egy-egy szám. Betűk sincsenek, azokat is kapcsolók sorával feleltetik meg. Az "A" betű például 65-nek felel meg. Ez digitálisan, azaz bináris számrendszerben így néz ki: 1000001
Ez egyetemi anyag, ebből tutira megérted:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!