SSD esetén nagyobb az esélye hogy hirtelen elromlik és adatvesztés következik be mintha HDD-t használnék?
A véleletlen meghibásodásra kisebb az esély az SSDnél. A HDDnél a mozgó alkatrészek miatt bármikor bekövetkezhet a nagy baj.
Ugyanakkor a HDD élettartama elvileg majdnem végtelen. Az SSD-nél - pontosan a cellák fáradása miatt - van egy élettartam határa. De erre ott van rengeteg tartalék cella és megbízható algoritmusok, melyek előre jelzik a cella meghibásodását, így az adatvesztést megelőzi.
Ha a tartalék terület elfogy, akkor se történik adatvesztés, csak egyre kevesebb a valóban használható terület.
De mindezek - normál esetben - nem következnek be, mert jóval hamarabb kidobod/elavulttá válik az egész háttértár.
A HDD sem garancia arra hogy évekig működni fog.
Csak SSD-nél jobban behatárolható az élettartam,
Volt olyan gép, amit összeraktam, és a TB-os HDD 2 hónap alatt kipurcant benne. Elég körülményes volt róla lementeni a dolgokat. Tehát míg mondjuk egy SSD 5 év alatt megy tönkre. addig egy HDD 1-hónap. és xy-év között :) Adattárolásra valóban ésszerrűbb HDD-t használni, mert olcsóbb. De ez nem jelenti azt hogy biztonságosabb is, mert egy SSD-nél követni tudjuk az írt adatmennyiséget, de egy HDD-nél nem tudhatjuk hogy mikor kerül homokszem a gépezebe. egy adatmentés pedig nem olcsó multaság, laboratóriumi körülmények között. Megnézem kinek érnek ennyit a fotói.
De a legtutibb megoldás, az ha veszel egy SSD-t és egy HDD-t és az SSD-ről biztonsági másolatot csinálsz a HDD-re, Abból gond nem lehet. Bár hogy a HDD-mellé vegyél még egy HDD-t hogy arról is mentést csinálj. kicsit marhaságnak tartom :D
Van felhő, Van google drive. OneDrive. A fontosabb cuccokról ide csinálj mentést. és akkor nem lehet gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!