Létezik olyan szoftver ami grafikonból táblázatot csinál?
Nem minden esetben van lehetőség táblázatos lekérdezésre, mert lehet ezt a szerveren is tárolni, vagy csak a memóriában.
Ami neked kell, az szerintem valamiféle képfeldolgozás. Egyszerűnek hangzik, de nem az. Mivel te igen széles körben akarod a grafikonjaidat konvertálni (eleve digitális kép vagy kívülről behozott kép), ezért egy adott képen első körben különböző vizsgálatokat kell végezni. Honnan származik, milyen a dőlésszöge, milyen színű (ez nem feltétlen kell) az a grafikon amit te ki akarsz szedni, hol helyezkedik el a koodrinátarendszer, stb. Utána szűréseket kell végezni a képen, konvertálni kisebb színmélységűre, fekete-fehér képpé alakítani, hisztogramot nyújtani, és még sorolhatnám.
Nagyon hosszú és bonyolult algoritmus írja ezt le, és ha nem ezzel akarsz foglalkozni egész életedben (vagy legalább hosszú-hosszú ideig), amíg kapsz egy használható programot a 0-ról, akkor keress inkább a neten egyet, ami nem elégíti ki minden feltételed, de valamennyit ellát belőlük. Lehet több kisebb szoftvert is használni, esetleg megtanulni rendesen használni a PhotoShop, GIMP programokat és kiaknázni a lehetőségeit. Rengeteg mód van arra, hogy egy képből kinyerj információt, de ez nem olyan egyszerű.
Jelen esetben, amit először linkeltél, ott a JavaScript könyvtár miatt nagyon könnyű dolgod van, de ez nem minden esetben lesz így.
"Hogy válik az én linkemből az a link amit írtál? "
1. Láttam, hogy a linkeden levő grafikon interaktív, ebből feltételeztem, hogy a böngésző az adatokat is megkapja.
2. Nyitottam egy fejlesztői konzolt, és megnéztem milyen oldalakat tölt be a weblap, és közte volt az adott URL is.
3. Az oldal forráskódjában meg mindez leellenőrizhető volt.
"Ebből is lehet generálni olyan linket ami tartalmazza a szöveget s a fotók linkjeit? És mindezt lapozás néélkül az összesre? "
Igen, erről szól a web scraping. Ki kell elemezni a weboldal kódját és a megfelelő paraméterek (mit keresünk) ismeretében írni egy szkriptet, ami lekéri a megfelelő adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!