Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik olyan szoftver ami...

Létezik olyan szoftver ami grafikonból táblázatot csinál?

Figyelt kérdés
2017. máj. 26. 22:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ha egy papír alapú grafikont beszkennelek az olyan lesz.
2017. máj. 27. 13:07
 12/15 A kérdező kommentje:
Szóval akkor az lenne a kérdésem, hogy hogyan hozható létre az a link a másikból, amit mutattál?
2017. máj. 27. 13:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem minden esetben van lehetőség táblázatos lekérdezésre, mert lehet ezt a szerveren is tárolni, vagy csak a memóriában.

Ami neked kell, az szerintem valamiféle képfeldolgozás. Egyszerűnek hangzik, de nem az. Mivel te igen széles körben akarod a grafikonjaidat konvertálni (eleve digitális kép vagy kívülről behozott kép), ezért egy adott képen első körben különböző vizsgálatokat kell végezni. Honnan származik, milyen a dőlésszöge, milyen színű (ez nem feltétlen kell) az a grafikon amit te ki akarsz szedni, hol helyezkedik el a koodrinátarendszer, stb. Utána szűréseket kell végezni a képen, konvertálni kisebb színmélységűre, fekete-fehér képpé alakítani, hisztogramot nyújtani, és még sorolhatnám.

Nagyon hosszú és bonyolult algoritmus írja ezt le, és ha nem ezzel akarsz foglalkozni egész életedben (vagy legalább hosszú-hosszú ideig), amíg kapsz egy használható programot a 0-ról, akkor keress inkább a neten egyet, ami nem elégíti ki minden feltételed, de valamennyit ellát belőlük. Lehet több kisebb szoftvert is használni, esetleg megtanulni rendesen használni a PhotoShop, GIMP programokat és kiaknázni a lehetőségeit. Rengeteg mód van arra, hogy egy képből kinyerj információt, de ez nem olyan egyszerű.

Jelen esetben, amit először linkeltél, ott a JavaScript könyvtár miatt nagyon könnyű dolgod van, de ez nem minden esetben lesz így.

2017. máj. 27. 13:42
 14/15 A kérdező kommentje:
sajnos van egy olyan probléma is hogy tele van szórva vilégoskék pöttyökkel amiket szabad szemmel nem is látok. Akkor lepődtem meg mikor két árfolyam grafikont egymásra illesztettem s a bezárt szakaszt kitöltéssel be akartam szinezni s csak foltokban szinezte be. Amikor pedig fekete fehérre váltottam, nem lett összefüggő a vonal, mert volt szakasz ami annyira világos volt, hogy fehérnek vette. Valóban nem egyszerű...
2017. máj. 27. 16:17
 15/15 anonim ***** válasza:

"Hogy válik az én linkemből az a link amit írtál? "

1. Láttam, hogy a linkeden levő grafikon interaktív, ebből feltételeztem, hogy a böngésző az adatokat is megkapja.

2. Nyitottam egy fejlesztői konzolt, és megnéztem milyen oldalakat tölt be a weblap, és közte volt az adott URL is.

3. Az oldal forráskódjában meg mindez leellenőrizhető volt.

"Ebből is lehet generálni olyan linket ami tartalmazza a szöveget s a fotók linkjeit? És mindezt lapozás néélkül az összesre? "

Igen, erről szól a web scraping. Ki kell elemezni a weboldal kódját és a megfelelő paraméterek (mit keresünk) ismeretében írni egy szkriptet, ami lekéri a megfelelő adatokat.

2017. máj. 27. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!