Elválasztás, hogyan? (pascal)
Egy speciális szövegszerkesztőt szeretnék készíteni, olyat, ami keskeny hasábokra tördeli a szöveget. Azonban esetenként, a hasábszélesség okán, egy-egy szó túl hosszú lehet. Ezt szeretném kiküszöbölni automatikus szóelválasztással, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Az volna a lényeg, hogy ne szótárból dolgozzon, hanem bármilyen szót képes legyen elválasztani, a magyar helyesírás szabályai szerint.
Köszönöm a segítséget előre is.
19, 09:29:
"Az elválasztás szabályrendszere a szótagolás MINDEN szabályát felhasználja"
Hát nem. Sőt, eredendően eltér a kettő.
DÉL-UTÁN vagy DÉ-LU-TÁN. De sorolhatnék példát még sok-sok ezret.
"így ha teljeskörűen implementálni akarod azt,"
De nem akarom.
" mivel úgy kezdted a kérdésed kiírását, hogy egy szövegszerkesztőt készítesz."
És ha történetesen szöveg-előfeldolgozót írok, az miben befolyásolt volna mondjuk téged?
20 16:56:
Abban a szóban szerinted hol van CS betű?
Nem fogtad fel, így mégegyszer leírom: Számomra csak a kivételesen hosszú szavak jelentettek problémát.
Arra válaszoljatok, már ha tudtok, amit a kérdező kérdez, vagy kotródjatok, mert erre a nyálverésre senki nem kiváncsi. Elhiszem, hogy fáj, bezárt a kocsma nálatok, nincs kivel kötekedni, de ez maradjon a ti probémátok.
"Hát nem. Sőt, eredendően eltér a kettő. "
Leírom még egyszer. A szóelválasztás első, és legalapvetőbb szabálya, hogy a szótagolás szabályrendszerét alkalmazzuk. Ezután jön a "KIVÉVE" rész. A kutya nem farkas, de attól még a farkasok leírása egy elég fontos kiindulási alap a kutyák jellemzéséhez.
Egyébként nem tudlak komolyan venni, figyelembe véve, hogy kiragadod a kontextusból a mondataimat, és anélkül reagálsz rájuk, hogy figyelembe vennéd, amit később írtam. Példának okáért, belekötöttél abba, hogy de te nem akarod a teljes elválasztást implementálni. Igen, ezt én is leírtam, és azt is leírtam, hogy te erről a kérdésedben egy árva szót nem szóltál, úgyhogy nem a mi hibánk, hogy ilyesmit mertünk feltételezni. Ugyanúgy elkezdtél pampogni, hogy te nem szövegszerkesztőt csinálsz. Boy, akkor ne azt írd a kérdésedbe. Vagy ha azt írod a kérdésedbe, akkor ne kezdjél el pampogni miatta. A legnagyobb probléma itt, hogy képtelen vagy normálisan leírni amit akarsz, de utána még minket nézel hülyének, hogy nem olvasunk a gondolataidban. Sőt, igazából mint kiderült, te nem is akarsz semmit kérdezni, így természetesen vérig vagy sértve, hogy megpróbálnak válaszolni a kérdésedre, ami mint kiderült, nem is az amit akarsz. Hadd ne mondjam, utoljára legelőn láttam ekkora barmot.
Szerintetek retardált ez a kérdező?
Még a saját maga által felvázolt problémát sem érti, de a pofája akkora, mint egy kétajtós szekrény.
Ezek után csak arra tudok gondolni, hogy valamilyen elmebajjal küzd.
Ami pedig szomorú, de nem hiszem, hogy nekünk kéne kezelni.
# 21/23 Időpont ma 05:14
"Hát nem. Sőt, eredendően eltér a kettő.
DÉL-UTÁN vagy DÉ-LU-TÁN. De sorolhatnék példát még sok-sok ezret."
Tessék? Se nem szótagolod, se nem elválasztod "Dé-lu-tán"-ként. Értem én, hogy bezárt a kocsma, és már részegen kommentelsz, de nem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!