Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elválasztás, hogyan? (pascal)

Elválasztás, hogyan? (pascal)

Figyelt kérdés

Egy speciális szövegszerkesztőt szeretnék készíteni, olyat, ami keskeny hasábokra tördeli a szöveget. Azonban esetenként, a hasábszélesség okán, egy-egy szó túl hosszú lehet. Ezt szeretném kiküszöbölni automatikus szóelválasztással, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Az volna a lényeg, hogy ne szótárból dolgozzon, hanem bármilyen szót képes legyen elválasztani, a magyar helyesírás szabályai szerint.

Köszönöm a segítséget előre is.

2017. máj. 13. 06:49
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

19, 09:29:

"Az elválasztás szabályrendszere a szótagolás MINDEN szabályát felhasználja"

Hát nem. Sőt, eredendően eltér a kettő.

DÉL-UTÁN vagy DÉ-LU-TÁN. De sorolhatnék példát még sok-sok ezret.

"így ha teljeskörűen implementálni akarod azt,"

De nem akarom.

" mivel úgy kezdted a kérdésed kiírását, hogy egy szövegszerkesztőt készítesz."

És ha történetesen szöveg-előfeldolgozót írok, az miben befolyásolt volna mondjuk téged?

20 16:56:

Abban a szóban szerinted hol van CS betű?

Nem fogtad fel, így mégegyszer leírom: Számomra csak a kivételesen hosszú szavak jelentettek problémát.

Arra válaszoljatok, már ha tudtok, amit a kérdező kérdez, vagy kotródjatok, mert erre a nyálverésre senki nem kiváncsi. Elhiszem, hogy fáj, bezárt a kocsma nálatok, nincs kivel kötekedni, de ez maradjon a ti probémátok.

2017. máj. 16. 05:14
 22/24 anonim ***** válasza:

"Hát nem. Sőt, eredendően eltér a kettő. "

Leírom még egyszer. A szóelválasztás első, és legalapvetőbb szabálya, hogy a szótagolás szabályrendszerét alkalmazzuk. Ezután jön a "KIVÉVE" rész. A kutya nem farkas, de attól még a farkasok leírása egy elég fontos kiindulási alap a kutyák jellemzéséhez.

Egyébként nem tudlak komolyan venni, figyelembe véve, hogy kiragadod a kontextusból a mondataimat, és anélkül reagálsz rájuk, hogy figyelembe vennéd, amit később írtam. Példának okáért, belekötöttél abba, hogy de te nem akarod a teljes elválasztást implementálni. Igen, ezt én is leírtam, és azt is leírtam, hogy te erről a kérdésedben egy árva szót nem szóltál, úgyhogy nem a mi hibánk, hogy ilyesmit mertünk feltételezni. Ugyanúgy elkezdtél pampogni, hogy te nem szövegszerkesztőt csinálsz. Boy, akkor ne azt írd a kérdésedbe. Vagy ha azt írod a kérdésedbe, akkor ne kezdjél el pampogni miatta. A legnagyobb probléma itt, hogy képtelen vagy normálisan leírni amit akarsz, de utána még minket nézel hülyének, hogy nem olvasunk a gondolataidban. Sőt, igazából mint kiderült, te nem is akarsz semmit kérdezni, így természetesen vérig vagy sértve, hogy megpróbálnak válaszolni a kérdésedre, ami mint kiderült, nem is az amit akarsz. Hadd ne mondjam, utoljára legelőn láttam ekkora barmot.

2017. máj. 16. 10:57
 23/24 anonim ***** válasza:

Szerintetek retardált ez a kérdező?

Még a saját maga által felvázolt problémát sem érti, de a pofája akkora, mint egy kétajtós szekrény.

Ezek után csak arra tudok gondolni, hogy valamilyen elmebajjal küzd.

Ami pedig szomorú, de nem hiszem, hogy nekünk kéne kezelni.

2017. máj. 16. 15:24
 24/24 anonim ***** válasza:

# 21/23 Időpont ma 05:14

"Hát nem. Sőt, eredendően eltér a kettő.

DÉL-UTÁN vagy DÉ-LU-TÁN. De sorolhatnék példát még sok-sok ezret."

Tessék? Se nem szótagolod, se nem elválasztod "Dé-lu-tán"-ként. Értem én, hogy bezárt a kocsma, és már részegen kommentelsz, de nem kéne.

2017. máj. 16. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!