Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elválasztás, hogyan? (pascal)

Elválasztás, hogyan? (pascal)

Figyelt kérdés

Egy speciális szövegszerkesztőt szeretnék készíteni, olyat, ami keskeny hasábokra tördeli a szöveget. Azonban esetenként, a hasábszélesség okán, egy-egy szó túl hosszú lehet. Ezt szeretném kiküszöbölni automatikus szóelválasztással, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Az volna a lényeg, hogy ne szótárból dolgozzon, hanem bármilyen szót képes legyen elválasztani, a magyar helyesírás szabályai szerint.

Köszönöm a segítséget előre is.

2017. máj. 13. 06:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
50%

Kissé nagyobb fába vágtad a fejszéd, mint gondolod.

Úgy kb pár ezerszer nagyobba.

2017. máj. 13. 07:12
 2/24 A kérdező kommentje:

Nem hiszem.

De, hogy neked nem sok közöd van a programozáshoz, azt már tudom.

2017. máj. 13. 07:25
 3/24 anonim ***** válasza:
46%
Imádom, hogy a programozói tudás, meg a pofa mérete mindig fordítottan arányos. :D :D :D
2017. máj. 13. 07:26
 4/24 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy ez már megint vagy pendragon vagy az autoites csávó, ebben is teljesen biztos vagyok.
2017. máj. 13. 07:27
 5/24 A kérdező kommentje:
A szavak szótagokra bonthatók. Minden szó annyi szótagra bontható, ahány magánhangzó van benne. Az egytagú szavakat nem lehet elválasztani. Egytagú szavak: nap, jég, gally, könyv (stb.) Kéttagú szavak: al-ma, csil-lag, fe-nyő, ki-álts (stb.) A két- és többtagú szavakat lehet elválasztani. Elválasztáskor a magánhangzók közötti mássalhangzók közül csak egy kerülhet az új szótag elejére.
2017. máj. 13. 07:28
 6/24 anonim ***** válasza:
63%
Akkor miért nincs még kész f#szjancsi?
2017. máj. 13. 07:31
 7/24 anonim ***** válasza:
46%
Ja, talán, mert neked nincs lóf#sz közöd sem a programozáshoz?
2017. máj. 13. 07:32
 8/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nincs szükségem további segítségre, lekódolom a fentebb írtak alapján, neked viszont annál inkább, ha olyan hülyeségeket írsz, hogy "többezerszer", meg "nagy fa", meg "fejsze". Saját alkalmatlanságodat árulod el, csak tudnám, minek fárasztasz itt másokat, ha ennyire hulladék vagy ezekhez a dolgokhoz?
2017. máj. 13. 07:35
 9/24 anonim ***** válasza:
46%
Gyere vissza ha kész vagy, addig itt várok féllábon.
2017. máj. 13. 07:52
 10/24 anonim ***** válasza:
63%
ÉS akkor miért is került kiírásra a kérdés? Egy szótagoló megírása nem nagy kaland, elég konkrét szabályrendszer van, amit te is leírtál. Szerinted is egyszerű, hát akkor nem tudom minek a kérdés.
2017. máj. 13. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!