Lazarus-program C#-ra fordítása?
@#3:
Köszönöm szépen, nagyon hasznos lesz, és gyönyörűen működik:
Visual Studioval én sem szolgálhattam neki, kénytelen volt Monodeveloppal beérni, szintén linuxban...
;)
Noss én 20 éves vagyok tavaly érettségiztem le és most 2 évig informatikus szakmát tanulok. Ez az 1. Évem és jövőre vizsgázok. Programozást is tanulunk sajnos de tök feleslegesen mert mondták hogy programozás nem lesz a vizsgában. És én nagyon nem értek hozzá fingom sincs róla. Év végére pedig kell csinálni 1 nagy Windows Form beadandót. Na és én kicsit sem értek hozzá
Visual Studio -ban programozunk. És C# nyelven. Na és a tervem már meg van a beadandóra! 1 olyan képes program! Azt találtam ki hogy mivel én imádom a Rallyt és az autókat hogy olyan legyen hogy ott van 1 versenyző neve és hogyha rá megyek a nevére akkor az adott illető verseny autójáról adjon ki 1 képet. Fogalmam sincs még ahhoz sem hogy hogyan csináljam meg. És május végéig be kell adni! Ha nem adom be addig akkor év végi bukás! SEGÍTSETEK KÉRLEK!!! SOS!!!
Mondtam, hogy ennek nyiss új témát - ezzel csak ezt a témát szemeteljük össze.
"most 2 évig informatikus szakmát tanulok
...
Programozást is tanulunk sajnos de tök feleslegesen"
Gyanítom rendszergazdai/hálózatüzemeltetői OKJ.
Na rendszergazdaként is szükséged lesz a programozásra.
Ha nem is asztali alkalmazásokat, de kisebb automatizáló szkripteket, webalkalmazásokat kiegészítendőleg érteni kell hozzá.
"Visual Studio -ban programozunk. És C# nyelven. "
Mondjuk rendszergazda-jelölteknek inkább Pythont oktatnék. Egyrészt egyszerűbb nyelv, másrészt gyakorlati haszna is van.
"Noss én 20 éves vagyok tavaly érettségiztem le
...
És én nagyon nem értek hozzá fingom sincs róla."
Zavart érzek az Erőben: informatikusnak tanulsz és abszolút nem értesz a programozáshoz?
"hogy ott van 1 versenyző neve és hogyha rá megyek a nevére"
Listbox ( [link] ), feltöltöd a versenyzői nevekkel (Items.Add metódus), és amikor rákattintanak a Listboxra (Click esemény), akkor meghívsz egy metódust melyben leellenőrzöd, hogy mire kattintottak (SelectedItems)...
"akkor az adott illető verseny autójáról adjon ki 1 képet"
...annak megfelelően válassz ki egy képet - lásd a békás példát a képeket tartamazó tömböknél, Itt nem egy-egy béka kis és nagy képe lesz, hanem egy-egy versenyző fizimiskája és járgánya.
Két és fél év után ismét a szemem elé került ez a kérdés, és úgy gondoltam, érdekes lehet, ha felfedem a hátterét, ha még idetéved valaki. Igen, nevezzetek baleknak, amiért egy roncslelkű élősködőt meg nem érdemelt sikerhez juttattam, de tényleg fúrta az oldalamat, hogy meddig lesz ábrázata elmenni. Hát, végig:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!