Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java program fordítása?

Java program fordítása?

Figyelt kérdés

A HelloVillag.java programomat szeretném lefordítani, parancssorban beállítom , a file elérési útját, set path=%path%;C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_09\bin ezt is beálítottam, és mikor beírom , hogy javac HelloVillag.java , akkor azt írja , hogy javac: file not found: HelloVillag.java

Usage: javac <options> <source files>

use -help for a list of possible options

2013. okt. 28. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jó mappában vagy, amikor fordítani akarsz?
2013. okt. 28. 09:42
 2/8 A kérdező kommentje:
D:\Documents\Programok> ezt írja a parancssor, a programok mappában van a HelloVillag.java
2013. okt. 28. 09:46
 3/8 iostream ***** válasza:
Elég egyértelmű a hibaüzenet: a javac nem találja a .java fájlodat. Add ki onnan, ahol a fájl van, vagy add meg a (relatív vagy abszolút) elérési útját.
2013. okt. 28. 09:46
 4/8 iostream ***** válasza:
Tehát ha beírod, hogy javac HelloVila és itt egy tabot ütsz, kiegészíti HelloVilag.java-ra? Mert ha nem, akkor nem ott van.
2013. okt. 28. 09:47
 5/8 A kérdező kommentje:
nem egészíti ki , de akkor mégis hol van? ezt nem értem , a parancssor kezdési útját töröltem , és betettem a program mellé , így elvileg alapértelmezetten arra mappára hivatkozik
2013. okt. 28. 09:50
 6/8 A kérdező kommentje:
bocs, elírtam , kiegészíti :D
2013. okt. 28. 09:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Oké , tekintsétek semmisnek a kérdést, béna voltam , nem tudok írni -.- ..... 3 napja ezzel bénázok , és annyi , hogy Vilag helyett Villag ot írtam
2013. okt. 28. 09:53
 8/8 anonim ***** válasza:
rofl
2013. okt. 28. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!