Programozást szeretnék tanulni. Hogy hívják azt a felnőttképzési szakot ahol ezt megtehetem?
30f
ECDL-t tudom hogy számítástechnika alap.
De mi a programozók szakmai megfelelője?
Első csak részben van igazad.
ELTE - Programtervező informatikus bsc
(De persze egy csomó más egyetemen is van - ugyanez a neve)
A mérnökinformatikus amolyan félig mérnök, félig programozó.
Felnőttképzéssel kitörölheted a hátsódat. Semmi értelme. Ha papír kell a programozáshoz, akkor csak a PTI vagy esetleg mérnönkinfó diploma ér valamit.
Ha meg nem papír kell, akkor otthon, önszorgalomból kell megtanulni, mert netről sokkal gyorsabban és sokkal frisebb tudást tudsz szerezni, mint bármelyik OKJ-s vackon.
Ja igen. 30 évesen nulláról elkezdeni a programozást az húzós, de nem lehetetlen. Angol az megy? Mert angol tudás nélkül akár bele se fogj.
Nem papír kell csak autódidakta tanulásomban leragadtam.
Otthoni tanulással az a gond hogy hiába van az éjeli szekrényen a könyv ha nem iskolába kötelességből csinálom soha nem fogom tudni megtanulni.
Sajnos csak az informatikai angolt értem.
"ha nem iskolába kötelességből csinálom soha nem fogom tudni megtanulni"
Ha csak kényszerből akarod tanulni, akkor inkább most hagyd abba. A programozás tipikusan olyan dolog, hogy csak akkor fogod megérteni és csak akkor leszel jó programozó, ha szereted csinálni. Ha pedig szereted csinálni, akkor magadtól is, pusztán azért, mert szereted, utána nézel és tanulsz.
Ez utobbi linken volt egy hasznos információ.
Konkrétan nem ezt írja de lehet elkezdem magamtól a tanulás és meglátom meddig jutok. Arra jutottam hogy valódi problémákat oldok meg. Építek kisebb hardvert rengeteg alapanyagom van és arduino egységem is hozzá és összehozom pl: hangra a led világítson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!