Van olyan aki megbánta hogy a programozást választotta?
"Az elején érdekes"
5 éve programozok és minden nap tanulok valami újat. Egyre érdekesebb!
"egész nap ülni és görcsölni"
Nem a görcsöléstől javulnak ki a hibák! Felesleges!
Néha tényleg "monoton", mikor 100. ugyan olyan sablon CMR -t kell beállítanom...
És tényleg sokat ülök (12~16 óra), aminek a derekam látja sokszor kárát.
De ha belegondolok, hogy más 1/4 -ét keresi napi monoton robotként egy gyárban, pékségben...
Akkor örülök, hogy még is jól választottam már több mint 10 éve.
Igen, nyilván akad sok ilyen. De ők már az első néhány félévben elhúznak, vagy kibuknak.
Sok itt megforduló egyén hobbiprogramozó, olyanok, akiknek csak elképzelésük van arról, milyen fejlesztőként dolgozni.
A fejükben élő kép idealisztikus. A valóság más.
Verni kell a billentyűzetet naphosszat és ha vki 110 %-ot teljesít, akkor 120-at, ha 120-at teljesít, akkor meg 130-at akarnak kihozni belőle.
Nyilván van lightosabb, emberközelibb is, nasgy a szórás, de a legtöbb munkahely ilyen. A pénzt nem ingyen adják, a jó pénzt meg pláne nem.
Az sem közömbös talán, hogy az alkalmazott nem azt fejleszti, amit akar, de még csak azt sem, amit általában gondolnak sokan. Gyakran dögunalmas a munka, ami egy részfeladat részfeladatának a részfeladata, vagy véget nem érő "favágás", billenytyűzettel, védőfelszerelés nélkül. A kikapcsolódás nem ritkán azt jelenti, hogy nem ezt a shit melót kell végezni, hanem adnak helyette egy másik, hasonlót.
Azért az az "egész nap ülni és görcsölni a gép előtt" nem éppen úgy néz ki, mint ahogy azt te elképzeled. Bár lehet, hogy csak én fogtam ki jó helyet. Mindenesetre az én napom úgy néz ki, hogy beérek 8:30-ra, bekapcsolom a gépet és beállítom, hogy elkezdődött a munkaidőm. Ha van valami feladat, amiből már csak egy kevés hiányzik, akkor azt gyorsan befejezem, ha nincs, akkor átfutom a Team Foundation Servert, hogy miután eljöttem, ki mit csinált meg. Persze mellette átfutom a Facebook-ot, az e-mailjeimet, megnézem a pcforum.hu és a prog.hu híreit. 9:15-kor van egy scrum meeting, amiben elmondjuk, hogy mit csináltunk tegnap, mik a terveink mára illetve van-e valami olyan dolog, ami miatt nem tudunk haladni. Ez eltart úgy 9:30-9:45-ig. Utána kimegyek a budira, majd megreggelizek, ezzel megvagyok 10:10-ig. Utána indul meg rendesen a napi munka, átnézem a TFS-ben milyen feladatok vannak még hátra, magamhoz rendelem azokat, amik nekem fekszenek és elkezdem csinálni. Persze közben a körülöttem lévő emberekkel megy a hülyeség, úgy naponta egyszer általában össze szoktunk ülni és vagy valami szakmai újdonságot vitatunk meg, vagy sztorizgatunk - ez szintén úgy 15-20 perc. Ehhez még hozzájön az, hogy ebédre is elmegy fél óra, illetve óránként azért felállunk a gép elől és kimegyünk az udvarra. 16:00-ig szoktam bent lenni (egyébként gyakornokként dolgozom).
Úgy tűnhet, hogy iszonyat sok idő nem tényleges munkával telik, mégis jól haladunk a projekttel, nem vagyunk belefásulva és jól is érezzük magunkat.
" Ez szerintem minden helyen így van."
Inkább csak ezt szeretnéd hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!