Hogyan tudom kiíratni C++-ban egy két dimenziós tömbből azoknak a "soroknak" a számát, és sorszámát, amiknek az elemei között több, az adott sor átlagánál nagyobb érték van, mint kisebb?
A feladat az lenne, hogy egy két dimenziós tömbbe bekértem az adatokat, Magassagok[osztaly][diak] formában, azaz
2 osztály, 5 diák
150 152 154 155 158
142 186 147 192 143.
Az adatok bekérése megvan, és ezek alapján hogy tudom kiíratni azokat az osztályokat, amikben több az osztály átlagmagasságánál magasabb diák, mint az alacsonyabb, és utána ezek sorszámát kiírni.
Szóval a példában az
1. osztály: átlag=153,8 --> 3 átlagnál magasabb diák, ezért ez egy ilyen osztály
2. osztály: átlag=162 --> 2 átlagnál magasabb diák, ezért egy nem egy ilyen osztály
Be:
2 5
150 152 154 155 158
142 186 147 192 143
Ki:
1 1
Már az adatok feltöltésénél kiszámolod az egyes sorok átlagát.
Aztán végigmész soronként, mindegyikre indítasz egy számlálót és ha az aktuális elem nagyobb mint az átlag, akkor 1-el növeled a számlálód, ha kisebb akkor csökkented. Ha a végére érve pozitív akkor több átlag feletti volt.
Ez pl egy járható út.
Muszáj kétszer végigmenni a sorokon, mert először kell az átlag és csak utána tudod az elemeket számolni.
Valószínűleg csak te írtad meg nagyon lassan, azért hasal el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!