Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A rendszám felismerő kamerák...

A rendszám felismerő kamerák hogy működnek?

Figyelt kérdés

Vagyis nem is a kamera a lényeg, hanem a program ami alatta fut. Láttam a neten vannak már készen ilyen programok, egyes cégek ezeket használják fel vagy ők maguk csinálnak egyet? Mert ahogy elnéztem ez rohadt bonyolult, és újra feltalálni a spanyol viaszt elég sok pénz és idő lenne. Mindenféleképp ilyen bonyolult eljárást használnak a programok? Először a széleket meg formákat szedik ki, aztán fehér háttérre csinálják feketén, aztán karaktereket próbálja kiszedni stb...

Vagy ehhez még valami speckó kamera is kell?

2017. ápr. 28. 22:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én képfeldolgozással, gépi látással és mesterséges intelligenciával foglalkozom, ez a kutatási területem. Egy ilyen rendszer egyáltalán nem bonyolult, az egyszerű karakterfelismerés gyakorlatilag a téma "Hello World" alkalmazása. A rendszám felismerés területén a feladat a szokásostól is sokkal egyszerűbb, hiszen nagyon sok minden kötött a rendszerben. Például nem kell felkészülni akármilyen karakterek felismerésére, illetve azt is tudjuk, hogy pontosan hogyan fognak megjelenni a karakterek a kamera képen, hiszen nem kézzel írottak, tisztában vagyunk a használt betűtípusokkal is. Azt is tudjuk, hogy a karaktereket körülbelül hol keressük és abban is biztosak vagyunk, hogy csak egyetlen helyen kell karaktereket keresnünk és az is tudott, hogy ott egymás után körülbelül hány karakterre kell számítani. Ez rengeteget egyszerűsít a feladaton. Erre a feladatra elég sok kész megoldást lehet vásárolni, de én azt is el tudom képzelni, hogy saját eljárást írtak a problémára, ha például a pályázat szempontjából az kifizetődőbb volt.
2017. ápr. 30. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!