Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Qt projectet hogyan tudnék...

Qt projectet hogyan tudnék kicsit package-elni?

Figyelt kérdés

Mármint úgy értem, hogy nekem most a könyvtáram úgy néz ki, hogy minden fájl ugyan abban a mappában van, ami nekem nem egészen szimpatikus. Bár nem is tudom, hogy c++ projecteket hogyan szoktak szervezni, nekem javas tapasztalatom van, azon belül is főleg a maven-t követem.

Szóval ha valaki bármelyikkel tud hasznos infót szolgálni, azt kérem tegye meg! :) Köszi.

2017. ápr. 19. 10:07
 1/2 anonim válasza:
Ha el szeretnél különíteni egy függvény vagy objektum "csomagot", akkor érdemes egy névtér alá szervezni őket. Ha van sok kisebb objektumod, amik valamennyire összetartoznak, akkor rakhatod őket egy header alá. Ez persze megnehezíti a továbbfejleszthetőségét, és nagyon egy egységbe zárja a részeket, de ez is egy megoldás. Egy másik módszer az, hogy csinálsz a header fájloknak egy lib mappát, és úgy includeolod be őket, hogy "lib/valami.h". Csinálsz több mappát, és akkor kicsit már közelebb is kerültünk a javas szemlélethez.
2017. máj. 4. 08:22
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi, végre valaki :)

Majd kipróbálom a javaslatidat amint odajutok. Csak tényleg nem tudom, hogy c++-ban hogy mennek a dolgok.

2017. máj. 4. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!