Hosszabb idő után folytatni egy projectet?
Gyakran előfordul velem hogy iskola vagy barátnőm miatt otthagyok egy olyan projektet amin napok óta folyamatosan ügyködtem,és ha több mint 1 hétig ott marad akkor teljesen kimegy a fejemből úgymond a működési elve,folyamatai és órákig bogarászhatom a ábrákat és algoritmusokat (amiket tervezéskor csináltam) hogy újra megértsem mi mivel áll kapcsolatban és hogy működik és ez sokszor el is veszi a kedvem.
Ti hogy hidaljátok át ezt?Vagy egyszerűen nem szabad napokig otthagyni egy projektet egy programozónak?
Ha még a saját kódodat is órákig kell bogarászni, hogy vajon mi hogyan működik akkor az egy trágya kód.
Könnyen érthető, logikusan felépített kódot kell írni, kommentálni azokat a részeket, amik ennek ellenére elsőre még sem egyértelműek (és ott is inkább a "miért"-et leírni, nem a "mit", hiszen az látszik a kódban.
Ha pedig nagyobb projectről van szó, akkor valóban szükséges a dokumentáció, UML diagramokkal, folymatábrákkal.
De, tanítják.
Nem kell hazugságokat terjeszteni, mert Te nem jutottál be.
Ha már itt tartunk én sem tanultam soha dokumentálni, mindig csak elvárták.
A szakdolgozatomat anno ehhez kapcsolódó témából írtam és igazából az a nagy büdös helyzet, hogy a szakirodalmat átnyálazva nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy n ember n-féle módon dokumentál és rohadtul nincs rá semmiféle normális szabvány. Van aki automatikusat generál és szerinte az a jó, van aki szerint elég a kódot rendesen kommentezni, a harmadik szerint folyószövegként kell írni, a másik szerint meg erősen formalizált papírgyártásba kell kezdeni az ötezerhatszázadik meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!