Hogyan oldjam meg ezt a programozási feladatot PHP-ban?
Van egy félig meddig kész amatőr programom. A lényeg az, hogy egy csv fájlban vannak kerdesek, utana a válaszlehetőségek(3) es az utolso oszlopban, a helyes válasz. Az egyik fele mar megvan, a fajl be van toltve, ki van iratva, stb stb. Egy ilyen teszt feladatot szeretnek létrehozni a kérdésekből! A lenne a kérdésem, hogy hogyan oldjam meg, hogy a kérdéseket automatikusan léptesse akár sorban akár random szerüen? Meghadtam ugy, hogy rand-al bevittem egy szamot az adott intervallumban, de ha kivalsztam a valaszlehetoseget elkuldom, akkor a random ujra aktiválódik, es a kovetkezo kerdesnek nezi a valaszomat. Szoval az lenne a kerdés, hogy hogyan tudom megoldani hogy a kérdéseket leptetni tudjam! Tudom, lehet hogy ezt nem phpbe kellene, de a suliba ezt tanuljuk!
Köszi a válaszokat!
Radio jelölőkkel adtwm meg a válaszlehetőségeket! Azt szeretném, ha egyet kijelölök, rákattintok a Mehet gombra, kiirja, hogy helyes vagy nem,(ez mar megvan) es aztán ugyan ezzel a lendülettel átlép a következő kérdésre!
De ugye értelemszerűen, az előző válaszadásomat meg az előző kérdéshez nézze! Tehat a mehet gombra kattintas utan, kiirja h az aktualis kerdesre adott valasz jo vagy rossz, es ugyan ugy hozza a következő kérdést a válaszlehetősegekkel
Az a gond, hogy a kerdéseket rand-al hzom be! Tehat a randal generelok egy számot, 1-800ig(ennyi kerdes van, megvan szamozva), kiirja nekem szepen a kerdest. DEE!Én kiválasztom a választ, megnyomom a Mehet gombot, akkor ismét lefut a rand, és azt a választ amit adtam, mar a kovetkező kérdéshez nézi, ami természetesen nem jó!
A rand helyett kellene nekem egy ciklus! Valoszinuleg a for, csak nem tudom megirni! Valami olyasmi kellene, h szepen egyesével lépkedjen vegig 1tol 800ig, és azt tegye be nekem egy valtozoba.. Te hat elindul 1tol, beteszi az 1et egy valtozoba, azzal a vatozoval(az lesz majd a kerdes szama) lefut a program, majd a ha lefutott akkor ujra jon a for, de akkor mar a 2őt teszi be a változóba(igy lép a kövi kérdésre) és azzal fog dolgozni maga a progi.
<form method="post" action="...">
.. <!-- vannak radio button-jaid: -->
.. <input type="radio" name="...">
.. <!-- mellé tárold el a kérdés sorszámát, amire a választ adták -->
.. <input type="hidden" name="QuestionID" value="<?php print $QuestionID; ?>">
</form>
Vigyázat, egyetemi szintű matek következik:
x = x + 1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!