Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# vagy Java gazdaságinformati...

C# vagy Java gazdaságinformatikusként?

Figyelt kérdés

...vagy más?

Nyilván ezredszer kerül elő ez a kérdés, de azért felteszem újra.

Azon gondolkozom melyiket kezdjem el komolyan venni, mert eddig sajnos nem erőltettem meg magam. Egyetemen mindkettőt tanítják, Java-t még egy hónapig, a C#-t még ősszel is tanulni fogom. De ez nem olyan fontos szempont, mert ilyen szinten mindkettőt jó lesz tudni. (Lehet hogy más tantárgy keretén belül még lesz valamelyik, ezt nem tudom.)

Eredetileg Java-t akartam, mert akkor Androidra fejleszgethetnék hobbiból, és akkor talán lenne valami sikerelményem is. De tulajdonképpen C#-vel is lehet sikerélményem, és annál a fejlesztőkörnyezet is jobban tetszik, amennyit eddig láttam belőle. Úgy látom hogy fizetésileg sincs olyan hatalmas különbség, ha valaki jól tudja az adott nyelvet. Azt nem tudom, hogy melyik a keresettebb, és hogy a jövőben hogy fog alakulni.

Ami még fontos lehet, hogy gazdaságinformatikus szakon tanulok, tehát ha bankban vagy hasonló helyen helyezkednék el, ott a C# vagy a Java tudás a fontosabb, melyiket használják inkább?

2017. ápr. 17. 14:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
41%

"Mivel ugye valódi érveket nem nagyon tudnak felsorakoztatni."

Elég érv az, hogy az Intelnek és a Microsoftnak is napról napra csökken a népszerűsége, a mobileszközök terén meg gyakorlatilag nincsenek is jelen.

Mindkét cég túljutott a delelőn, ráadásul felnövekvőben van egy új generáció akik tok-vonó lesz.rják mindkettőt, mivel már simán elboldogulnak bármilyen rendszerrel, nem kapaszkodnak kétségbeesetten a windows-ba mint hajótörött a bárka WC deszkájába. Ez a generáció fogja beütni az utolsó szöget mindkét fent említett cég koporsójába.

2017. ápr. 17. 22:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Hahahaha, hogyne.
2017. ápr. 17. 22:46
 13/19 anonim ***** válasza:

"már simán elboldogulnak bármilyen rendszerrel, nem kapaszkodnak kétségbeesetten a windows-ba mint hajótörött a bárka WC deszkájába"

Akkor még nem adtál a kezükbe desktop Linux-ot.

2017. ápr. 17. 22:53
 14/19 anonim ***** válasza:

"Akkor még nem adtál a kezükbe desktop Linux-ot."

Ez a válasz csak a te, linux-szal kapcsolatos (nyilván nem felhőtlen) viszonyodat jellemzi, semmi egyebet.

2017. ápr. 17. 23:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Kinek felhőtlen a viszonya a linuxszal? Vagy akár windowszal?
2017. ápr. 17. 23:13
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem mondjuk semmi bajom nincs velük, de a másik nyolc oprendszerrel sem, amiket a munkám során megismertem. Azzal meg amit én fejlesztettem, végképp nincs gondom.
2017. ápr. 17. 23:18
 17/19 anonim ***** válasza:
Unity a világ legnépszerűbb grafikus engine-je. Unity fő erőssége a multiplatform. Unity fő programnyelve a C#.
2017. ápr. 18. 15:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Linuxon is megy már a C#, de valószínű, hogy még sok Java maradt vissza régebbről. Bankoknál úgy láttam, hogy egyelőre még a Java van előnyben. De 4-5 év nagy idő.
2017. ápr. 18. 19:40
 19/19 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag tök mindegy, ugyan az a használati területe a két nyelvnek, egymás vetélytársai. Én gazdinfósként C#-ben lettem kikupálva, de volt Java oktatás is.

Mobilra lehet is fejleszteni C#-vel, mint ahogy már platform független is, megy Linuxon is természetesen. Nekem az a szubjektív véleményem, hogy inkább a Java kullog a C# után mostanság. De akármelyiket választod, egyikkel sem fogsz éhen halni.

2017. ápr. 19. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!