Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# vagy Java gazdaságinformati...

C# vagy Java gazdaságinformatikusként?

Figyelt kérdés

...vagy más?

Nyilván ezredszer kerül elő ez a kérdés, de azért felteszem újra.

Azon gondolkozom melyiket kezdjem el komolyan venni, mert eddig sajnos nem erőltettem meg magam. Egyetemen mindkettőt tanítják, Java-t még egy hónapig, a C#-t még ősszel is tanulni fogom. De ez nem olyan fontos szempont, mert ilyen szinten mindkettőt jó lesz tudni. (Lehet hogy más tantárgy keretén belül még lesz valamelyik, ezt nem tudom.)

Eredetileg Java-t akartam, mert akkor Androidra fejleszgethetnék hobbiból, és akkor talán lenne valami sikerelményem is. De tulajdonképpen C#-vel is lehet sikerélményem, és annál a fejlesztőkörnyezet is jobban tetszik, amennyit eddig láttam belőle. Úgy látom hogy fizetésileg sincs olyan hatalmas különbség, ha valaki jól tudja az adott nyelvet. Azt nem tudom, hogy melyik a keresettebb, és hogy a jövőben hogy fog alakulni.

Ami még fontos lehet, hogy gazdaságinformatikus szakon tanulok, tehát ha bankban vagy hasonló helyen helyezkednék el, ott a C# vagy a Java tudás a fontosabb, melyiket használják inkább?

2017. ápr. 17. 14:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Java keresettebb, mert az szoftver alkalmazások többnyire szerveren futnak, ott meg Linux oprendszer fut. Azon meg nincs dotNET.

De tapasztalataim szerint egyre jobban teret hódít a webalapú alkalmazások, még az ilyen banki rendszerek is.

Java is tud webet. Tehát én javaslatom (de te majd eldöntöd)

- JavaEE (közvetetten)

- Spring Framework

- Hibernate Framework

2017. ápr. 17. 14:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
C# fejlesztőként még nem voltam sosem munkanélküli és a fizetésre sincs panaszom.
2017. ápr. 17. 14:36
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, amelyik neked jobban tetszik. Mindkét nyelvnek, platformnak megvan a maga erőssége és hátránya. C# is fut linuxon, nem csak a java, a dotnet core ingyenes, open source és cross platform.

Több java fejlesztői állás van, viszont jóval több java fejlesztő is.

A C# fejlettebb, míg a java elterjedtebb.

2017. ápr. 17. 14:46
 4/19 anonim ***** válasza:

Szerintem C#-ot tanulj, jóval fejlettebb, egyszerűbb sok dolgot megcsinálni benne. Webes és konzolos alkalmazások esetén már "gyárilag" cross platform (nem kell Mono). Sajnos cross platform gyári grafikus felület (még) nincs hozzá. Na meg ugye ott a Xamarin is, ha mindenféle (Andoid, Iphone, WP) platformra akarsz egyszerre fejleszteni, elég kényelmes.

Ha meg nem találnál vele munkát (amit ugyan kétlek), downgradelhetsz Java-ra, kb ugyanaz, csak kevesebbet tud:)

2017. ápr. 17. 15:12
 5/19 anonim ***** válasza:

C# sokkal modernebb, rohamosan fejlődik és egyre többen használják.

Java-t sajnos az Oracle régóta hanyagolja és nem úgy tűnik, hogy ez változni fog. Szép lassan veszít a népszerűségéből is évről-évre. Kár érte, régen a kedvencem volt.

Java egyelőre még népszerűbb, de szerintem a C# át fogja venni a vezetést 4-5 éven belül.

2017. ápr. 17. 15:17
 6/19 anonim ***** válasza:

Én személy szerint csak a két nyelvet (illetve a hozzá tartozó framework-öt és fejlesztői eszközöket) tudom összehasonlítani, de ott toronymagasan a C# vezet.

A Java nagyon csak kínszenvedés hozzá képest.

A Java egyetlen előnye a platformfüggetlenség volt korábban, amit már elvesztett, így nem nagyon szól mellette semmi a C# ellenében, maximum a sok legacy kód, amin fenntartására nyilván kelleni fog egy rakat fejlesztő és munkát fog adni sok embernek még sokáig.

2017. ápr. 17. 15:21
 7/19 anonim ***** válasza:
52%
A JAVA-t kb. 5-ször annyian használják mint a C#-ot, ráadásul valódi multiplatform rendszer.
2017. ápr. 17. 15:45
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítsgéget mindenkinek.:)
2017. ápr. 17. 19:06
 9/19 anonim ***** válasza:
Tanulj C#-t! A Javasoknak több munka és magasabb fizetés marad :D
2017. ápr. 17. 20:29
 10/19 anonim ***** válasza:

Na jönnek a szokásos demagóg Java-s dumák.

Mivel ugye valódi érveket nem nagyon tudnak felsorakoztatni.

2017. ápr. 17. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!