Miért éppen a C sharp (többi lent)?
Miért erőlteti a Microsoft ezt a gagyi nyelvet?
Az egész egy moslék Java koppintás, ráadásul platformfüggő, futtató környezetet igényel a Windowson, másutt meg nem is lehet futtatni.
Már vagy húsz éves ez az erőlködés, a nyelv mégis alig előzi meg a másik M$ lomot, a VB dotNet-et a gyenge négy százalékával.
Egy ilyen gázos, totál fölösleges nyelvet minek kell ráerőltetni programozók millióira?
A mono az kiforrott nagyon és a net core is egyre jobb lesz.
A c# intenzívebb fejlesztés alatt áll mint a java és szerintem többet tud és letisztultabb.
Nekem bejön nagyon a mono egyébként.
A Májkrémszoftnak mindenből saját kell, sosem elégednek meg a tényleges vagy de-facto szabványokkal, de a megoldásaik általában másodhegedűsek és legtöbbször idegesítően Windows-only megoldások. Bár utóbbi időben azért visszavettek ebből.
Pl. Nem volt nekik jó a Flash, kellett a Windows-only Silverlight. Szerencsére most már mindkettő halott.
Ott a Google, de azért nekik kellett a Bing. Mondjuk azt a kutya se használja. Vacak is.
Anno az IE-t is telerakták saját megoldásokkal, azért kellett külön "normális böngészőkre" és IE-re optimalizálni a weboldalakat. Mára már szerencsére követik a szabályokat.
Az említett C# úgy született, hogy az M$ a Java-t egészítgette ki saját, Windows-only dolgokkal, amivel ugye rögtön nem lehetett a kódot más platformon futtatni, ezért a SUN beperelte őket. Ezért kezdtek saját nyelv fejlesztésébe, ez lett a C#.
Bár tényleg sokmindent megcsinál a futtatókörnyezet, de igazából az egész nem egyéb, mint egy újabb RAD környezetű, vizuális nyelv. Inkább a Visual C++ rendszert kellett volna tovább fejleszteni, mert abból legalább lehet platformfüggetlen kódot csinálni.
"Minél több nyelv van a piacon, annál jobb."
Ez hülyeség.
Ma több ezer programozási nyelv létezik. A teljes vertikumot lefedi a kínálat, nincs szükség újabbakra.
A C sharp azonban nem csak a sokezeregyedik nyelv. Ha ennyi volna, nem lenne gond. A Java vetélytársa kiván lenni és ezzel befolyással van, esetleg lesz a hardverpiac alakulására is.
Régen nagyon sok platform létezett, de a felhasználók rájöttek ,hogy ez nem jó és egységesülésre törekedtek. Ennek meg is lett a haszna. Szerintem semmi szükség arra, hogy ezt az egységet megbontsa egy tolvaj szellemiségű cég azzal, hogy mindenbe belepiszkít, hogy mesterségesen gátol.
Ahahahahaha, beszarok a röhögéstől.
Az ugye megvan, hogy már a .Net is platformfüggetlen és többek között a Java és C++ is több év lemaradással veszi át a featureöket a C#-ból?
"Sokan androidra meg ios-re is C#-ban fejlesztenek. Nem értem milyen platformok hiányoznak még neked."
Pl. Linux.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!