Hogyan lehet excelben megcsinálni a következőt?
Barátnőmnek kellene adatokat kiszednie excelből. Így néznek ki a sorok:
METAR LHKE 010315Z 22002KT CAVOK 12/09 Q1013 NOSIG RMK BLU=
METAR LHKE 010345Z 23006KT CAVOK 15/09 Q1013 NOSIG RMK BLU=
METAR LHKE 010415Z 23006KT 200V260 CAVOK 16/09 Q1014 NOSIG RMK BLU=
Az első kettőnél BAL illetve KÖZÉP függvénnyel szépen sorban ki lehet szedni az adatokat, de pld. a harmadiknál már nem, hiszen a CAVOK helyett 200V260 van ugyanazon a helyen. Olyan függvény kellene, ami megvizsgálja az adott sor x. indexű elemét, s azt beírja egy másik cellába. Ilyen van? Mert próbálkoztam KERES, INDEX, HOLVAN függvényekkel, de egyikkel sem tudtam ezt megoldani.
Valamint van hozzá mintafeladat, amihez van makró, de ahhoz meg végképp nem értek. S a kód alapján sem tudtam rájönni, pedig tanultam programozást anno. Valaki help?
Pontosabban kéne tudni, hogy mik a "kiszedendő" adatok. Hogy szól a feladat?
Más a helyzet, ha a repülés érdekel, és utánanézhetsz az üzenetek szabványos elemeinek, és ezt külső ismeretként felhasználhatod, és más a helyzet, ha ez egy iskolai feladat, és csak a szövegből kell dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!