Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen prog könyvet ajánlotok?

Milyen prog könyvet ajánlotok?

Figyelt kérdés
Két évig tanultam programozást suliban (vagyis csak pascalt) és hát nem szeretném veszni hagyni ezt a két évet hiába h elég gyatra volt a tanárunk. Ugy gondoltam már akkor kibővítem a pascal tudásom és utána átmegyek C-re. Milyen könyvet ajánlotok pascalra (megvenném nem pedig ingyenesen akarom letölteni) és milyet Cre? ha minden jól megy jövőre ELTE programtervezőire fogok járni és nem én akarok lenni ott a leghülyébb.
2010. máj. 11. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ne C-t akarj tanulni, hanem C++ -t. C++ -hoz rengeteg jó könyv van. Találkoztam már sokkal, egyiket ebben találtam meg, a másikat abban találtam meg jól leírva. Szóval nem tudnék ajánlani igazán egy könyvet se (többek között azért is, mert soha nem néztem a címüket xD). De ha most akarsz tanulni, akkor szinte bármilyen kezdőknek szánt c++-os könyv meg fogja tenni, főleg így hogy van már némi programozási ismereted és az alapfogalmakkal tisztában vagy (feltételezem).
2010. máj. 12. 08:30
 2/3 anonim válasza:
thinking in cpp
2010. máj. 12. 18:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem C helyett jobb a C++, ma már azt használják inkább.

Jó a C++ és a C# is (az utóbbi könnyebb, olyan Java-jellegű). Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek: hatékonyság, egyszerűség, platformfüggőség, stb. Szerintem ezek elhanyagolhatóak, ha tényleg érdekel a dolog, mindegy, melyiket tanulod. Munkát is találsz majd vele, az egyetemen is használahtod majd. Progtervezőin amúgy sem a gépnek fogsz először nekiesni.

Azt tudom ajánlani, hogy tanuld meg magát a nyelvet és a programozáslogikát is (ha nem tudod). Én vettem már prog könyvet 3000-11000 Ft-ig, de tanultam ebookból is. Elsősorban a tartalom alapján válassz könyvet, olvass bele mindig. Nézd meg a tartalomjegyzéket is, hogy milyen nayagot fog át. Én Computerbooks és Szak kiadójú könyveket szoktam venni, azok jók. Már néztem "Tanuljunk programozni X nyelven Y nap alatt" könyveket is, azok nem olyan rosszak. De nézhetsz ebookot is, mert úgyis géppel együtt fogod megtanulni.

Ja, és ha C++ -t vagy C#-ot tanulsz, szedd le a Visual Studio-t, nekem nagyon bejött:

[link]

2010. máj. 13. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!