Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes 26 évesen belevágni...

Érdemes 26 évesen belevágni levelező szoftverfejlesztői képzésbe, ha egy web-programozói előképzettsége van az embernek?

Figyelt kérdés
Elvileg naaagy munkaerőhiány van informatikusokból, természetesen nem számítógép szerelőkből hanem mérnök informatikusokból. A kérdés az, hogy érdemes-e belevágni informatikai jellegű képzésbe? Mire elvégzi az ember, nem-e lesz más a hiányszakma, ez pedig betöltődik és megint hoppon marad az ember? Vagy a mostani web-programozót mivel lehetne fejleszteni? Nem nagyon keresett a wp se, múltkorában láttam hirdetést: 25 év alatti regisztrált munkanélkülit keresnek wp-nak, természetesen minimálbérért, na az vicc. Éppen elmennék egy normális alapbérért is dolgozni, de magas az elvárás a fizetési szinthez képest, és látjátok, 25 év alattinak kell lenni de tizenéves trendi tapasztalattal :)
2017. márc. 23. 12:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egyetemen megtanulod:

- A C szintaktika alapjait (amit, ha már programozol, régen tudsz)

- Az algoritmizálást (ez hasznos lehet, hogy hatékony kódot írj, de csak ha magadat is fejleszted, mert az egyetem csak az alapokat adja)

- A mesterséges intelligencia alapjait (ami nem csak játékoknál hasznos)

- Néhány szoftverfejlesztési és tervezési paradigmát, ami nagy csapatban elengedhetetlen

- És egy rakás sületlen matekot, amit soha a büdös életben nem fogsz használni, úgy mint:

- Diszkrét matek (komplex számok és hasonló nyalánkságok)

- Analízis (integrálás, deriválás, amit max jelfeldolgozásnál használhatsz)

- Valószínűségszámítás (Az összes közül talán ez a legnehezebb, érthetetlen baromság)

És természetesen IT tárgyból is bőven van olyan, aminek semmi értelme, mint pl. formális nyelvek, algoritmus helyesség igazolás papíron (egy több ezer soros kódot úgysem kézzel fogsz tesztelni), stb.

Összességében egy PTI szak 30% használható tudás, 70% baromság. Ez van. Csak a papír miatt érdemes csinálni, mert sok helyen sajnos nem a tudást nézik, hanem a papírt.

2017. márc. 24. 08:12
 12/12 SimkoL ***** válasza:

Abszolút nem számít a kor. Én holnap - Gyümölcsoltó Boldogasszony napján - leszek 53 és még most is megkeresnek munkával, munkalehetőséggel. Igaz nem ismerem a trendi nyelveket - C#, Java - hanem a Delphi tudásom miatt, mert kevés ember van aki még ért hozzá - legalábbis Magyarországon - sok vállalat irányítási rendszer íródott anno benne és nagyon sok mindenre alkalmas.

Utasítottam már vissza 700.000 Ft-os kezdő ajánlatot is - nem motivál a pénz, megvan mindenem -, mert egy hónapban kétszer Pestre kellett volna utaznom ~ 200 km :)

Programozóra mindig szükség lesz, de nyelvet úgy kell választani amiből nincs dömping. C#, Java, JS, PHP programozókból van egy rakat, a munkaadók kedvükre válogathatnak, kirúghatnak, mert van helyetted másik. Igaz pl. Delphi-vel nehezebb állást találni, de ott megbecsült ember leszel mert nem ért más hozzá. De például láttam a múltkor, hogy Clipper programozót kerestek vagy Visual Fox Pro-t. A fizetési határ a 'régebbi' nyelveknél a csillagos ég, mert nagyon kevesen értenek hozzá, de egy nagy cég nem szívesen cserélné le a bevált dolgait, hanem inkább fizet - vastagon - a karbantartásért.

2017. márc. 24. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!