Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a legjobb szoftverfejle...

Melyik a legjobb szoftverfejlesztői okj képesítést adó iskola Budapesten?

Figyelt kérdés

Elrontottam az egyetemi jelentkezésemet és az üres évemben szeretnék egy szakképesítést szoftverfejlesztésből, tudtok olyan nappali tagozatos iskolát ahol ezt megtehetem és államilag támogatott (első évem lenne)?

Válaszotokat előre is köszönöm!

2015. aug. 6. 07:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha abból indulok ki, hogy az egyetemen tanultak is maximum alapozásra elegendőek, akkor azt mondanám, hogy egyik sem jó semmire. Fogj egy könyvet, több értelme van meglátásom szerint(igen, meg lehet tanulni tanár nélkül, sőt, a legtöbb esetben érdemesebb is, a google előbb ad választ a kérdéseidre).
2015. aug. 6. 07:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Inkább 5-6 coursera kurzus, mint az OKJ.
2015. aug. 6. 08:54
 3/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat én is hasonlókat olvastam a témában, idáig programozást tanultam, csak sima érettségivel rendelkezem.. és így olvasgatva az jött le hogy sok helyen nem a tudást hanem a végzettséget nézik, de gondolom akkor az okj-val sem leszek előrébb.. mentek a zöldek köszönöm szépen:)!
2015. aug. 6. 11:04
 4/16 anonim ***** válasza:

Valoban keruld inkabb, extrem esetben nem hogy segitene, de meg ronthat is egy OKJ a dolgokon, mert bergzulnek rossz, elavult szokasok, amiket kesobb sokkal nehezebb ujra tanulni.

Tenyleg inkabb internet.

2015. aug. 6. 11:13
 5/16 anonim ***** válasza:
Az OKJ időpazarlás, felejtsd el.
2015. aug. 6. 11:34
 6/16 anonim ***** válasza:
Tipp: Műszaki informatikát vagy híradás technikát tanúlj OKJ-n addig. Ez sok olyan körítést ad amit sok programozó se tud, és utána jobban fogod érteni a programozást. Amúgy meg vigyázz, mert bekerülni az egyetemekre a legkönnyebb dolog...
2015. aug. 6. 12:43
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segitségeteket, akkor az interneten utána járok a dolgoknak/tanulásnak és ezt a két okj-s dolgot is megnézem.. az egyetemmel kapcsolatban is érdeklődtem a témában hogy bent maradni nehéz, nagy a lemorzsolódás(elte-ikra mennék).. köszönöm szépen a tippeket, mennek a zöldek:)!
2015. aug. 6. 16:47
 8/16 anonim ***** válasza:

Ez idő alatt mélyülj el valamilyen technológiában. Mi érdekel?

- weblapfejlesztés: ASP.NET, Java EE

- adatbázisok: Microsoft SQL Server (Transact-SQL + Entity Framework), Oracle PL/SQL, IBM DB2

- desktop alkalmazások: Windows Presentation Foundation, Qt

- mobil fejlesztés: Android, iOS, Windows Phone

Ismerkedj meg a verziókezeléssel is, pl. Git, SVN (nem árt tudni, mi a különbség köztük).

Ezek ma a legkeresettebb technológiák. Ha jól ismersz egy-két ilyet, akkor nagy előnyben leszel hallgatótársaiddal szemben, amikor gyakornoki állásra jelentkezel. Az bár nem fizet valami sokat, de ne légy csalódott. Többet fogsz tanulni, mint az egyetemen, lesz referenciád, és tudsz mit írni az önéletrajzba.

2015. aug. 6. 21:32
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#8:

Weblapfejlesztés témakörben szerintem inkább PHP-t, js-t vagy pythont célszerű tanulni.

2015. aug. 6. 21:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A PHP sajnos ma nagyon alulfizetett, mivel mindenki azt használja. Ennek persze van előnye, és hátránya is.
2015. aug. 6. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!