C++ fejlesztő, hogy lehetnék?
Kicsit, elvont a kérdés, de lényegében C típusú nyelvekkel szeretnék foglalkozni, leginkább elhelyezkedni, de ezen a téren nincs tapasztalatom(munkai). Idáig webfejlesztéssel foglalkoztam, persze értek a programozáshoz, de egy olyan közép szinten.
Sajnos anyagi gondok miatt nem tudom folytatni az egyetemi tanulmányaimat (ELTE-IK). Nézegettem az álláshirdetéseket és majdnem minden hova diploma kell, és elég "alul képzettnek is érzem magam ezen a téren". Lehet csak azért mert még nem dolgoztam ezen a területen, de mindenképp szeretnék irányzatot váltani, a web-design/fontend nem foglal le. Míg backend-esként dolgoztam, a logikai irányzat közelebb állt hozzám (php). Hogy kezdjek neki, mit kell tudnia egy C++/C# fejlesztőnek? Az ilyen cégek mivel foglalkoznak? Hogy álljak neki?
Köszönöm előre is!
"Sajnos anyagi gondok miatt nem tudom folytatni az egyetemi tanulmányaimat (ELTE-IK)."
Azalatt az idő alatt, amíg egyetemista voltál, nem vállaltál el valamilyen gyakornoki munkát, amit bele tudnál írni az önéletrajzodba? Vannak otthoni hobbi projektjeid, amiket esetleg egy interjún meg tudsz villogtatni?
A programozók nagy részének nincs szakirányú végzettsége. Sokuknak semmilyen végzettsége nincs.
Programozás tanuláshoz számítógép kell, meg internet. Ha van eszed hozzá, fél-egy év alatt ki tudod képezni magad olyan szintre, hogy munkát találj.
Visual Studio-t ingyen használhatod. Abban tudsz mindkét nyelven programozni.
Ezeket csináld végig:
C#:
1. https://www.youtube.com/playlist?list=PL224F3AA87C7A48C9
2. https://www.youtube.com/playlist?list=PLd5MvFV1xur5yyJ-hTmuE..
3. [link]
C++:
1. [link]
2. [link]
Ezen túl minden szóra és fogalomra, amit nem értesz rákeresel és találni fogsz róla több mint elég leírást!
Az is jó módszer lehet tanulásra, hogy bújod az állásajánlatokat és az ott számonkért technológiáknak utána olvasol, nézel róluk oktatóvideókat neten.
Köszönöm a segítséget!
Egyetemről van 1-2 programom, egy adatbázis kezelő vagy éppen utoljára grafikai programozással foglalkoztam, így néhány apróbb dolog.. csak nem hinném, hogy ezek sokat nyomnának a latba.
Köszönöm a linkeket! De ezzel nem jutottam előrébb, mivel már ismerem ezeket az alapokat, inkább egy komolyabb project kivitelezése érdekelne. Hogy zajlik stb stb.. De mindenkinek köszönöm a segítséget!
Annyit hozzáfűznék, hogy szerintem nagyon is kell a diploma, az eltén is azért tanítanak olyan töménytelen matekot, mert szükséges a jó gondolkozás, probléma megoldó készség kialakításához.
Találkoztam olyan feladattal is, ami pl: a lineáris algebra tantárgy nélkül (soha az életbe n értettem addig a lényegét), nem tudtam volna megoldani. Tehát személyes vélemény, de n véletlen van az egyetem.
"Annyit hozzáfűznék, hogy szerintem nagyon is kell a diploma,"
Ezekkel a dilettáns verebekkel te ezt nem fogod tudni megértetni.
Egyikük sem dolgozott még feljesztőként (tudásuk nincs is meg hozzá, honnan is lenne ..), de ide járnak okoskodni, osztani az észt és ábrándoznak, hogy ha sokszor ismételgetik azt, hogy nem kell diploma, nem kell matek, akkor egyszer valósággá is válik.
"Ezekkel a dilettáns verebekkel te ezt nem fogod tudni megértetni."
"NEKED nincs semmilyen végzettséged, de te nem is vagy programozó, csak egy segédmunkás."
Vért is pisálsz az erőlködéstől, amikor írsz? Attól, hogy minden kérdés alá oda hőbörögsz se neked nem lesz jobb, se másnak. Törődj bele, hogy a valóságot nem te találod ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!