Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a legegyszerűbb módja...

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy egyik számítógépem üzenni tudjon a másiknak?

Figyelt kérdés
Tehát mind a két gépem be van kapcsolva, mind a kettő wifi-n van, látják a netet. Hogyan lehet egyszerűen megcsinálni azt, hogy az egyik számítógép küld egy üzenetet a másiknak, aminek a hatására a másik végrehajt valamit? A végrehajtás nem probléma, a kérdés az, hogy az üzenetet hogyan lehet átküldeni a legegyszerűbben a másik gépre, hogy azt érzékelve végrehajtosn egy programot?

2017. márc. 13. 09:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"nem kell szervert futtatni,stb. A dropboxos megoldásban szimplán egy közös foldert monitoroznak. "

Ebben az esetben a dropbox lenne a szerver.

2017. márc. 13. 10:49
 12/23 anonim ***** válasza:
27%

Wifi vagy nem wifi édes mindegy, a lényeg hogy neten van a két gép, de nincs lan kapcsolat.

Szvsz még mindig a remote desktop a nyerő, ez esetben csak annyi a különbség, hogy létre kell hozni egy VPN-t. A dropbox megoldás ehhez képest favágás.

2017. márc. 13. 10:50
 13/23 A kérdező kommentje:

Természetesen, vagyis a dropbox elintézné helyettem a szerverdolgokat, így értettem, csak fel kell tenni klienst, és figyeli a közös foldert a két gép.

Arra voltam kíváncsi, hogy ennél is egyszerűbben van-e valami frappáns megoldás, amire nem gondoltam, de lehet, hogy nincs.

2017. márc. 13. 10:52
 14/23 anonim ***** válasza:

"Szvsz még mindig a remote desktop a nyerő, "

Erre a célra portot megnyitni és úgy hagyni, több, mint merészség.

2017. márc. 13. 10:52
 15/23 A kérdező kommentje:
Persze, a dropbox favágás, de triviálisan megvan. Én általában a legegyszerűbb kielégítően működő megoldást szoktam keresni, mert minél egyszerűbb, annál kevesebb a hibalehetőség, amire oda kell figyelni.
2017. márc. 13. 10:53
 16/23 anonim ***** válasza:
A VPN elég biztonságos.
2017. márc. 13. 10:53
 17/23 anonim ***** válasza:

"Persze, a dropbox favágás, de triviálisan megvan. Én általában a legegyszerűbb kielégítően működő megoldást szoktam keresni, mert minél egyszerűbb, annál kevesebb a hibalehetőség, amire oda kell figyelni."

Hát ha szerinted abban van a legkevesebb hibalehetőség, ha egy marhára nagy és nagy terhelésnek kitett külsős szoftverre bízod a "kapcsolatot", akkor oké. Szerintem ennél több hibalehetőséget direkt se tudnék csinálni :D

2017. márc. 13. 14:17
 18/23 A kérdező kommentje:

Nem szoktam arról hallani, hogy a Dropbox nagyon állni szokott volna, és ráadásul praktikusan azonnal megjelennek a fájlok, amiket rámásolok, egy ilyen kis pár bájtos jelzőfájl meg különösen.

Amúgy a mindennapi levelezésem is egy nagy terhelésnek kitett külső szoftveren fut, a gmail-en, mégis összeségében stabilabb és kevesebb fáradsággal jár, mint ha saját mailszervert üzemeltetnék.

2017. márc. 13. 14:23
 19/23 anonim ***** válasza:
Ne fárasszál már.
2017. márc. 13. 15:39
 20/23 anonim ***** válasza:

"Hát ha szerinted abban van a legkevesebb hibalehetőség, ha egy marhára nagy és nagy terhelésnek kitett külsős szoftverre bízod a "kapcsolatot","

A gond inkább ott van, hogy a dropbox bármikor kihajíthatja, a rendelkezésre állás nagyon sokadlagos.

2017. márc. 13. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!