Ezt C# ban hogy lehetne megoldani?
Sziasztok !
Kezdő C# os vagyok eddig csak a Konzolos programokkal foglalkoztam (Mint ez: http://pastebin[pont]com/5Wnhj8vX )
De engem jobban érdekelnek a Windows appok ezért hát kipróbáltam de gyorsan el is akadtam
Ezt azért csináltam hogy megértessétek velem hogy is kell:
Azt szeretném hogy a felső kék TextBox ba beírok valamit és megnyomom utána a gombot akkor az alsó írja ki:
Ezt írtad be:
- VALAMI
Mint ahogy a kép(: [link] )-en is látszódik!
Ha WPF-ben/UWP-ben szeretnéd, akkor bele kell magad ásnod az INotifyPropertyChanged rejtelmeibe. Ez egy jó alapot adhat az elinduláshoz. [link]
Ha ezt megcsináltad, akkor a dolgod annyi, hogy a 2 textbox-ot ugyanarra a property-re kötöd rá, és úgy fog működni, hogy amikor a felső textbox elveszti a fókuszt, akkor az alsóba átmásolódik az értéke.
Ha kell neked a gombos megoldás, akkor az MVVM pattern az, hogy tanuld meg a Command-ot használni, az egyszerű megoldás pedig az, hogy a nézet code-behindjában implementálod a button.click eseménykezelőt.
A click feladata, hogy a felső textbox-ra kötött property tartalmát az alsóba másolja, vagy úgy, hogy SetProperty-t hívsz, vagy úgy, hogy elsütöd a NotifyPropertyChanged eseményt.
OK, csak én ezt nem értem :/
Ezért linkeltem 1 et hogy azt átalakítaná valaki azt már talán :)
Ahol tartasz ahhoz még túl nagy ugrás az ablakozás.
Nemhogy eseménykezelésről meg threadekről sincs fogalmad, de még sokkal alapabb dolgokról is, így ha most belevágsz olyanba, amiből 95%-ot nem értesz, az nem vezet sehova.
Konzolozzál még, van ott még bőven érdekesség.
Köszönöm a sok segítséget...
Ennyi kellet volna:
string tb1 = textBox1.Text;
string st;
st = "Ezt írtad be:" + tb1;
richTextBox1.Text = st;
Ja, hogy még egy értékadás is gondot okoz...
Akkor nagyobb az elmaradás, mint gondoltam.
Akkor pontosítok te remélem nem fogsz mivel ahogy látom másoknak sem igazán tudsz normális választ adni 57% al nem lenne nagy a szám...
Akkor pontosabban csak ez kellet volna: textBox1.Text;
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!