Hogyan lehet EXE fájlt készíteni?
Eddig sok féle szerverekre scripteltem és most érdekelne, hogy hogyan kell belekezdeni egy EXE fájlba amit megnyitok bejön egy ablak és benne vannak a dolgok amiket beleírtam.
Milyen programozási nyelv kell hozzá?
Bármilyen igaza nyelvet használva...
Pascal , C++, java, C#, stb
Windows-on gyakorlatilag minden adott hozzá, hogy EXE fájlokat készíts. Az én példámban erre a C# programozási nyelvet fogom használni, ugyanis Windows Vista óta a rendszer része a Microsoft .NET Framework. Természetesen rengeteg más nyelvvel is lehet próbálkozni, pl. Delphi-vel is (szívesen, SimkoL).
Először is, készíts egy demo.cs nevű fájlt az asztalra következő tartalommal (én azért demo.txt nevet adtam meg, hogy könnyen meg tudd nézni, mi a tartalma):
Keress a gépen egy csc.exe nevű állományt. Ez nálam ebben a könyvtárban van (nálad is valami hasonló helyen lesz):
C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\csc.exe
Most nyomd meg a Win+R gombot, majd írd be ezt:
C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\csc.exe %homepath%\Desktop\demo.cs
Sasold az új demo.exe fájlt az asztalon!
=== - ===
Ennek természetesen van egyszerűbb módja is, de ehhez telepíthetni kell.
1) Töltsd le a Microsoft Visual Studio 2015 Community-t a [link] webhelyről.
2) Telepítsd fel.
3) Indítsd el a Visual Studio-t (nem a Blend-et!)
4) File->New project
5) A megjelenő ablak jobb oldalában válaszd ki a C#-pot, majd a Classic Desktop-ot. Az ablak középső részén pedig a "Windows Forms Application"-t vagy a "WPF Application"-t. A WPF az modernebb, de kezdők számára nehezebben érthető a működése.
6) Miután szerkesztgetted a dolgot, az F5 gombot lenyomva már el is indul. Természetesen az EXE fájl is ott lesz, ahol a projektet létrehoztad.
Egyébként ez fog belőle kisülni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!