Exe fájlt szeretnék készíteni a c++-os Hello word programomhoz. Ismertek valamilyen tutoriált?
Google: "C++ tutorial"
Én így tanultam meg c++zni.
Igen,sikerült a youtub-on találtam egy ilyen videot. :-)
Persze könnyebb lett volna, ha valaki elindít!
Hát parancssorból akarsz c++-ban programozni. És hogy nem tudtad a parancssor konkrét nevét, amit elég sokan ismernek:
command prompt, és ezután még te akarsz másoknak segíteni.
Dev c++-ról hallottál már?
Bár gcc valóban minden értelems opárációs rendszernek része,de windows-on nekem még nem volt szerencsém függvénykönyvtárakhoz. Max ha direkt külön elkészíted a <stdio.h> headert mindennel együtt és így hívod meg:
#include "stdio.h"
Erre való a dev c++, illetve a code:blocks Ha nem akarod használni a visual studiot.
Apropó vs: Tudtad, hogy minden fordító készít exe-t( már ha windows-on vagyunk)? Így a visual studio is? Keresd meg ott lesz valahol a project mappájában. Amúgy meg ha tisztán parancssorból akarsz programozni, akkor ajánlom a a dev c++-t, amit feltepítesz valahova, és tanuld meg a gcc parancsait, valamint az EDIT szövegszerkeztő használatát. Sok sikert hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!