Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozás nehéz dolog?

A programozás nehéz dolog?

Figyelt kérdés
Nehéz megtanulni egy nyelvet? Vagy meglehet kellő gyakorlással? És mennyi gyakorlással (napi hány óra)? (Pl.: C++, vagy C)
2017. jan. 28. 18:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Közelítsük meg akkor egy kicsit másképp a problémát.

Az interneten minden, ami kell ahhoz, hogy programozást tanulj, ingyenesen elérhető. Legyen az fejlesztőkörnyezet, tananyagok, tutoriálok, segédletek, stb. Szóval miért is nem próbálod ki magad?

Tegyük fel, felmész a [link] oldalra és letöltöd a VS 2015 Community-t. Aztán felmész a [link] oldalra, ahol ingyenes, több órás videókat találsz mondjuk a C# nyelvről, amik kimondottan kezdőknek szólnak. Oké, most mondhatod azt, hogy "de hát az angol, magyar nincs???" - de, van. Akkor Reiter István C# jegyzetét szintén ingyen letöltheted, az is jó alap így kezdésnek. Amúgy meg az angolt lehet húzni, halasztani, de rá fogsz jönni, hogy megúszni nem lehet.

Szóval már réges-régen, ahelyett, hogy feltetted volna ezt a kérdést, megtapasztalhattad volna te magad is. Tényleg, miért is nem csináltad eddig? (ne mondd azt, hogy "nem tudtam, hogy hol találok anyagot hozzá...")

2017. jan. 28. 23:52
 12/21 anonim ***** válasza:
Egyébként a "nem nem" az igent jelent. Szóval hogy azt írtad, hogy "csak nem nem tudatosulnak bennünk", az azt jelenti, hogy "csak tudatosulnak bennünk".
2017. jan. 28. 23:53
 13/21 anonim ***** válasza:

(Úhh, ezt nagyon elcsesztem. Python-t vagy Pascalt kellett volna mondanom, mert az oldal többi tagja szerint C#-pban esélytelen programozást tanulni és az amúgy is az ördög teremtménye, ami a pokolba taszítja a világot [khm...]).

Szóval ne figyelj arra, amit a #11-ben mondtam.

2017. jan. 28. 23:56
 14/21 anonim ***** válasza:

Nézőpont kérdése. Nehéznek nehéz, nyilván ezért is csinálják kevesen. Viszont rendkívül szórakoztató. Én imádom!

Ha napi 1-2 órát programozol, akkor 1-2 év után már elég sokmindent meg fogsz tudni oldani. Akár egy junior programozói állást is megkaphatsz.

2017. jan. 29. 03:12
 15/21 anonim ***** válasza:
2017. jan. 29. 03:17
 16/21 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a nem nem = igen. Mivel a nemet negálod. Azért írtom hogy véletlenül írtam nemet.
2017. jan. 29. 12:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Egy Junior programozó mit csinál?
2017. jan. 29. 13:04
 18/21 anonim ***** válasza:
Programozik.
2017. jan. 29. 13:10
 19/21 anonim ***** válasza:

junior programozó = kezdő programozó, aki már képes munkát vállalni

junior programozói szint: elmélyedtél valamelyik programnyelv használatában, képes vagy kisebb játékokat vagy ablakos alkalmazásokat írni, képes vagy szöveges fájlokat (xml, json, ini) programon keresztül írni és olvasni, tisztában vagy az általános informatikai fogalmakkal ... területtől függően persze lehetnek egyéb követelmények.

2017. jan. 29. 13:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Junior programozó fizetése 150 és 300 nettó között mozog. 5 évnél több munkatapasztalattal egy senior programozó általában 500 nettó felett keres. Ha kimegy valaki nyugatra, akkor ezek a többszörösét is összeszedheti.
2017. jan. 29. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!