Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozás nehéz dolog?

A programozás nehéz dolog?

Figyelt kérdés
Nehéz megtanulni egy nyelvet? Vagy meglehet kellő gyakorlással? És mennyi gyakorlással (napi hány óra)? (Pl.: C++, vagy C)
2017. jan. 28. 18:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Megtanulni nem nehéz, használni sem, de jól használni igen.
2017. jan. 28. 18:52
 2/21 A kérdező kommentje:
Tehát kreatívnak is kell lenni. Ugye?
2017. jan. 28. 18:54
 3/21 anonim ***** válasza:
67%
Inkább türelmesnek, és előrelátónak, végtelenül könnyű úgy hozzáállni hogy "összetaknyolok valamit, úgyse kell többet hozzányúlnom", aztán azon kapod magad myInt += myOtherInt eket írogatsz.
2017. jan. 28. 18:56
 4/21 anonim ***** válasza:
81%
Ez olyan mint amikor megkérdezték a Legyen ön is milliomos 40 milliós nyertesétől, hogy nehéz volt az utolsó kérdés ? Erre ő azt felelte: "Minden kérdés könnyű, ha tudja rá az ember a választ" :)
2017. jan. 28. 18:56
 5/21 anonim ***** válasza:
50%
Könnyű, napi 10-12 óra...
2017. jan. 28. 19:29
 6/21 Szirty ***** válasza:
77%

Kell hozzá pár dolog:

Kitartás

Fanatizmus

Tehetség

Idő

2017. jan. 28. 19:38
 7/21 anonim ***** válasza:
67%

A napi 10-12 órát én soknak érzem.

Szerintem napi 2 óra gyakorlással is meg lehet tanulni az alapokat kb egy év alatt. Persze a napi 2 óra gyakorlás mellé minimum napi 6-8 óra tanulásnak is társulnia kell.

2017. jan. 28. 19:40
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Inkább az a nehéz benne, hogy kell hozzá egyfajta gondolkodás.

Tegyük fel, hogy ki akarsz menni tenni a tűzre. Ha ezt így emberi aggyal végiggondolod, akkor felöltözöl, fogsz egy pár fát és ráteszed a tűzre.

Csakhogy ha ezt egy gépnek akarod elmondani, akkor elég nagy mélységekig le kell menni. Például először is fel kellene öltözni, mert hideg van. Na de hol találok meleg ruhát? Mi van akkor, ha nincs? Mit kezdjek azokkal a ruhákkal, ami most rajtam van? Aztán kimész az udvarra, hol találsz fát - van egyáltalán? Biztos, hogy jó méretű az a fa, amit rá akarsz tenni? Egyáltalán mi van, ha a fa nem fér be a kazán ajtaján? Ja tényleg, hol van a kazán? Létezik egyáltalán? Van rajta ajtó? Ha igen, hogyan lehet kinyitni? Mi van, ha kiderül, hogy nincs is begyújtva? Vagy ha csak egy kis gyenge parázs van rajta? Mi van, ha teljesen tele van pakolva?

És ha ezt te nagyon szépen meg tudod fogalmazni a gépnek és elindítod, hogy csinálja meg, akkor le fog halni, mert mikor ki akartál menni a házból, elfelejtetted, hogy a lakás ajtaján a kilincset le kell nyomni, hogy kinyisd azt.

2017. jan. 28. 22:28
 9/21 A kérdező kommentje:
Hát de most emberi aggyal is végbe mennek ezek a folyamatok, csak nem nem tudatosulnak bennünk, mivel már megszokottá vált a tevékenység, de ha egy idegen helyen vagyok akkor én is így körültekintően végig nézek mindent.
2017. jan. 28. 23:23
 10/21 A kérdező kommentje:
nemet véletlenül kettőt írtam.
2017. jan. 28. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!