Hogyan lehetne a legegyszerubben beiktatni/valtoztatni egy C programon, hogy az egyik fociklusát nyomogobbal tudjam ki/be kapcsolni Raspberry Pi vel?
meg egyszer neki futok.
Van egy program ami annyit csinal,ha elinditom konzolbol elkezdenek mérni a szenzorok mindenfele adatokat (nyomas, szoggyorsulas, homerseklet...) mind ezt addig amig meg nem allitom a program futasat ctrl+c vel.
Ezt az egesz programot ami C nyelven irodott,kulomobozo driverek segitsegevel amik a szenzorokhoz elerhetok....
ezt kene atirni arra,hogy ne kelljen konzolbol mindig gcc ..... vel elinditani,majd ctrl+c vel megallitani - hanem nyomogombbal mukodne a program. RPI bootolasanal automatikussan ebbe a programba indulna, majd varna mig el neminditom majd meg nem allitom egy nyomogombbal.
Azt reszt,hogy ebbe a programba bootoljon nem is annyira elsodleges,mint az hogy most pl legelejen csak annyit tudjon,hogy nyomogombbal befejezodne a program futasa.
Ezt hogy tudom elerni?
Úgy, hogy nyomógombot szerelsz az egyik I/O pinre és programból időnként lekérdezed az állapotát.
Vagy lehet úgy is, hogy a nyomógomb megszakítást generál.
Megnézted, amit belinkeltem? Úgy tudod lekérdezni a GPIO pin állapotát, amire a nyomógombot kötötted. Ezt teszed a ciklus feltételévé. Kész.
Háttérben futó program a daemon Linux alatt:
Nem tudom, nem csak elírás-e részedről, de nem kell minden alkalommal gcc, amikor csak futtatni akarod a programod. Az csak a fordításhoz kell, utána elég magát a futtatható programot elindítani, akárhányszor csak akarod.
Igen olvastam. Ugy tunik hogy a WirngPI Konyvtart lehetne hasznalni,ha C nel akarok maradni...
Lehetseges,hogy bemasoljam a wiringpi-t a meglevo C kodba? ugy ertem hogy a meglevo C programot kiegeszitem azokkal a funkciokkal amit a wiringpi bol szednek ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!