Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért érzékel ferdén néhány...

Miért érzékel ferdén néhány android-os giroszkóp?

Figyelt kérdés
Csináltam egy androidos egyensúlyozós játékot és azt vettem észre, hogy néhány telefonon a vízszintesen tartott telefonon is elgurul a képernyőn az irányítandó golyó az egyik irányba. Ez a telefonok hibája lehet? Unity-ben nem találtam erre állítható tulajdonságot, csak a fő tengelyeket tudom lekérni.
2017. jan. 23. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert az alacsony gyártási költségek miatt nincs megfelelő hibaellenőrzés.
2017. jan. 23. 21:06
 2/4 Hominida ***** válasza:
54%
Nem ismerem a telefonok giroszkópjait, de szerintem elsősorban az a céljuk, hogy a fekvő vagy álló téglalap alakú kijelzőhelyzetet megkülönböztesse. Akkor a lefektetett állapot könnyen lehet épp egy holtsáv, minimum egy csökkenő pontosságú mérési zóna. Azt sem tudom, hogy pár fokos elmozdulást mennyire pontosan érzékel. Megfelelnek a telefonok a te programod elvárásainak?
2017. jan. 23. 22:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezért szokás kalibrálási lehetőséget is biztosítani, ahol be tudod lőni, hogy az adott eszközön milyen érték jelenti a nullát.
2017. jan. 23. 22:18
 4/4 anonim ***** válasza:
A giroszkóp chipeket is, mint minden mást, bizonyos szórással gyártják, beültetésnél is, szerelésnél is vannak apróbb pontatlanságok. A játékodnak kell felkínálni a kalibrálás lehetőségét.
2017. jan. 24. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!