Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » SQL injection kezelés?!

SQL injection kezelés?!

Figyelt kérdés

Üdv! weboldalt készítek(PHP), minimális tudással, ha lehet annak nevezni. Olvastam hogyha nem kezeljük megfelelően az sql lekérdezéseket, akkor ki lehet használni. Hallottam a mysql_real_escape_string()-et, a stripslashes()-t, értem is nagyjából az utóbbit hogy mit csinál, viszont a real escape stringet nemértem. készítettem egy test.php-t :

echo '<form method="post" action="">

<input type=text name="asd">

<input type=submit>

</form>';

$pwraw = $_POST['asd'];

echo stripslashes($pwraw);

echo "<br>";

echo mysql_real_escape_string($pwraw);

de csak a stripslashesnél ad értéket vissza.

Kérlek magyarázzátok el hogy hogy működik.

Köszönöm

2017. jan. 21. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Van már mysql kapcsolat nyitva? Mivel a real_escape.. azt használja, kell neki.

[link]

Itt tudsz olvasgatni róla, és feltűnhet a bazinagy piros hátteres Warning, hogy sok éve elavult mysql_* függvényeket használni, és mysqli_* vagy PDO ami korszerű és relatív biztonságos is.

2017. jan. 21. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod, tehát ha az adatbázis kapcsolatom így van felépítve: $dbconn = new mysqli("localhost",...);

akkor az a része biztonságos?

2017. jan. 21. 18:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Most jöttem rá mekkora hibát vétettem, köszönöm ^^
2017. jan. 21. 18:04
 4/6 anonim ***** válasza:

A mysql_real_escape_string megkérdezi az adatbáziskezelő motort, hogy melyek azok a karakterek, amelyeket escapelni kell, ugyanis nem csak az aposztróf vagy a macskaköröm lehet az veszélyes. Ehhez nyilván kell egy élő adatbázis kapcsolat.

Az addslashes nem nyújt megfelelő védelmet, hisz csak az előre beprogramozott karaktereket escapeli.

A stripslahes eltávolítja az előzőleg escape-elt stringből a \ jeleket.

2017. jan. 21. 18:07
 5/6 anonim ***** válasza:

have fun

[link]

2017. jan. 21. 20:11
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

De a pdo jobb :)

2017. jan. 22. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!