[c#] Adott egy XML fájl, ha több sort is magába foglal egy elem tartalma akkor hogy tudom törölni a felesleges szóközöket a sor elejéről? (link)
Figyelt kérdés
Pl így néz ki
Az első sor még rendesen megjelenik, a második(illetve a harmadik) viszont már a soreleji szóközöket is tartalmazza, hogy tudnám a legegyszerűbben megoldani, hogy csak és kizárólag a szöveget olvassa be, az XML formázásából fakadó felesleges karaktereket ne? Próbáltam regexszel zsonglőrködni, de soha nem volt szükségem ilyesmire, egyelőre csak kapkodom a fejem.
2017. jan. 15. 22:24
1/8 anonim válasza:
XML-t nem kezelünk ilyen alacsony szinten.
Vagy parszold, vagy LINQ to XML.
2/8 A kérdező kommentje:
Milyen alacsony szintről beszélsz? Egy stringet kezelek amit épp egy XML ből töltöttem be, teljesen mindegy a forrás, nem azt akarom megváltoztatni, azért írtam le a teljes szituációt mert talán találkozott már valaki ezzel a konkrét problémával és ismer rá egy fájdalommentes megoldást.
2017. jan. 15. 22:38
3/8 anonim válasza:
Akkor meg simán replaceld az új sor karaktert üres stringre, vagy szóközre, vagy amire jólesik.
4/8 anonim válasza:
Ja vagy ha meg külön sorokban akarod megtartani, akkor meg csak egy Trim()-et kell hívni a sorokra...
5/8 A kérdező kommentje:
Ezeken már túl vagyok, kényelmesen egyik sem oldja meg a problémát. A trim nem jó, csak az elejéről és a végéről szedi ki a szóközöket(és jelen esetben ott konkrétan nincs is), a köztes karaktereken belül nem ellenőrzi(de az sem lenne önmagában jó, előfordulhat esetenként több szóköz a szövegben szándékosan is, nem akarom kicserélni mindegyiket(és ezzel le is tudtam a replace t is)). Olyan megoldást keresek ami minden sor elején és végén ellenőrzi a szóközöket, de a sorközöket nem bántja, össze tudok haxxolni valamit rá, de ha van kész megoldás akkor nem akarom feleslegesen bonyolítani.
2017. jan. 15. 22:59
6/8 A kérdező kommentje:
Stackoverflow-n végül sikerült ráakadni a megoldásra, belinkelem, ha esetleg a jövőben szüksége lenne rá valakinek
2017. jan. 15. 23:26
7/8 anonim válasza:
Felmerül bennem a kérdés, miért akarod a sortöréseket meghagyni?
8/8 A kérdező kommentje:
Mert a sortörések\szóközök szándékosan vannak a helyükön, nyelvi támogatást csinálok az egyik régebbi játékomhoz, és a szöveg részben formázva van már elmentve.
2017. jan. 16. 01:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!