Mik az előnyei illetve hátrányai a programozó szakmának?
Valaki leírná nekem a pro-kontrát ebben a szakmában? Miért érdemes belevágnom?
Érdekel a téma, de nehezen döntök, hogy érdemes e otthagyni a jelenlegi állásomat egy új karrier reményében.
"Amíg nem tudod a szakma és a hivatás közti különbséget, szerintem maradj csöndben."
Én tudom, csak te nem. Ahogy arra sem tudod a választ, miért kellett a kollégádnak ezt beböfögnie ide.
Bármilyen egyszerű szakmát lehet hivatásszerűen űzni, ahogy az orvosi pályába is bele lehet sz..ni. Ez csak a kliens habitusán, hozzáállásán múlik.
Paraszti angol? Azt sem tudod mit beszélsz. Szerencsétlen.
Ebből például mit nem értesz meg?
"Although the 74181 is only an ALU and not a complete microprocessor it greatly simplified the development and manufacture of computers and other devices that required high speed computation during the late 1960s through the early 1980s, and is still referenced as a "classic" ALU design.
Prior to the introduction of the 74181, computer CPUs occupied multiple circuit boards and even very simple computers could fill multiple cabinets. The 74181 allowed an entire CPU and in some cases, an entire computer to be constructed on a single large printed circuit board. The 74181 occupies a historically significant stage between older CPUs based on discrete logic functions spread over multiple circuit boards and modern microprocessors that incorporate all CPU functions in a single component. The 74181 was used in various minicomputers and other devices beginning in the 1970s, but as microprocessors became more powerful the practice of building a CPU from discrete components fell out of favor and the 74181 was not used in any new designs."
És akkor hol van ehhez a "Turn off your computer", az "insert the card into the extension slot" vagy a "press any key"?
# 11/11 Időpont ma 14:11
Ha az orvosi pályába belesz..sz, előbb utóbb elveszted az állásod. Ahogy a programozóiba is.
És te szerencsés kretén, ez nem paraszti angol, erről beszélek. Szóval inkább megint te nem tudod mit ugatsz.
Ez középfokú angol, bármennyire is sírsz.
"És akkor hol van ehhez a "Turn off your computer", az "insert the card into the extension slot" vagy a "press any key"?"
A paraszti szinten. Ezzel a tudással nem is fogsz programozni, te kretén.
"Ez középfokú angol, bármennyire is sírsz."
Számodra, mivel te még alapfokon sem tudsz.
A dokumentáció megfogalmazásánál alapvetés, hogy a lehető legegyszerűbben, az irodalmi nyelvezetet kerülve kell fogalmazni. Hát a "press any key" s a többi, mind szoftver dokumentációból köszönnek vissza, ha nem vetted volna észre. Menj inkább (paraszti) angolt tanulni, ne itt rontsd a levegőt, te kretén.
"Számodra, mivel te még alapfokon sem tudsz."
Vagy csak jobban tudom a nyelvvizsga-követelményeket, mint a hozzád hasonló paraszt :-)
A többire meg érdemtelen reagálnom, látszik, hogy magyarul sem tudsz.
"a" is szerepel a szoftverdokumentációban, mégsem elég ennek ismerete a programozáshoz.
Komolyan nálad nagyobb kreténeket tényleg csak a politika rovatban találni.
"Vagy csak jobban tudom a nyelvvizsga-követelményeket"
Mi az isten! Te a Rigó utcában takarítasz? :O
Elvárni elvár, csak ritkán kapja meg. Ugyanis ha ilyen körökben mozognál, tudnád, hogy a magyar fejelsztőkre jellemző a sekélyes angol nyelvismeret, vagy ha mégsem, akkor a passzív angol, tehát az illető elolvassa a szakszöveget, meg is érti, csak éppen megszólalni nem tud, ami nem ritkán már-már előnyösebb, mintha elkezdene makogni.
Nem véletlen, hogy több ezren vannak diploma nélkül, középfokú nyelvvizsga híján.
Nálad viszont a szövegértés szenved hiányt, ugyanis én Shakespeare-i emelkedettségről beszéltem, nem az irodalmi angol archaikus, ódon, a múlt ködébe vesző nyelvezetéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!