Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen könyvet ajánlotok...

Milyen könyvet ajánlotok C-beli programozáshoz egy teljesen kezdőnek?

Figyelt kérdés
Igazából nem vagyok teljesen kezdő, Delphiben alkottam régen egy keveset, de az évekkel ezelőtt volt.
2010. máj. 3. 19:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem keress egy iskolát. Vagy online ingyenes oldalt, ahol megtanítanak.

Igazából szerintem frissítsd fel a Delphi tudásod, de csak a lényeget. (pl. struktúrák, ifek, forok, case, repeat stb)

És aztán a C megfelelőjüket nézegetsd. Igy egyszerű lesz megtanulni magát a nyelvet.

2010. máj. 3. 22:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A Brian W. Kennighan és Dennis M. Ritchie által írt C programozás könyv a C programozók bibliája. Tömör, lényegretörő, ha valamit nem értesz, annak utánanézel neten.
2010. máj. 6. 20:46
 3/4 anonim válasza:

Szerintem inkább c#-al próbálkozz, én is kb egy 3 hónapja foglalkozom vele, és sokkal fejlesztőbarátabb a sima c-nél, jóval gyorsabb vele a fejlesztés. :) c#-hoz tudok is két jó könyvet, elsőnek ajánlom ezt: [link]

Másodiknak pedig ezt:

[link]

Sok sikert!

2010. jún. 3. 13:19
 4/4 anonim válasza:

Én viszont egyáltalán nem javaslom a CSharp-ot. Eleve Windowshoz kötődik, drága a fejlesztőkörnyezet hozzá és óriási overhead-je van. Eleve meg kell nézni, mekkora "bináris" fordítódik vele, egy logelemző programot például nagyon nagy pazarlás ebben írni. Nem beszélve a natív kód és a .NET féle bináris sebességéről. Akkor inkább Java.

Egyébkén könyv: [link]

Régi, de a nyelv nem változott.

Ezen kívül olvasd sűrűn a gdm man oldalát, az oprofiled súgóját és próbálj fordítótól független kódot írni, amennyire lehet.

2011. jún. 21. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!