C#-ban hogyan lehet a serial port olvasásának időtúllépését beállítani?
Az Arduino PC-s kapcsolatával való próbálkozásom közben kitaláltam, hogy a programom automatikusan megkeresi az Arduino-t. Addig eljutottam, hogy végig nézi, melyik port érhető el, és ami elérhető kiküldi rá az adatokat. A problémám csak az, hogy az Arduinomon kívül van egy COM1-em (alaplapi) is, amire semmi sincs kötve, de mivel elérhető, kiküldi az adatokat, és azt mondja, hogy sikeres volt a kapcsolat, de az Arduinom a COM5-ön van. Ugyan ez a helyzet, ha a másik Arduinot kötöm a gépre.
Arra gondoltam, hogy küldök egy kérelmet (számot) a portra, és az Arduinom visszaküldi az azonosítóját, amit megvizsgálok, hogy tudjam, a megfelelő helyre küldöm-e az adatot. Ha nem a megfelelő értéket kapom, tovább keresek, ma a megfelelőt kapom, küldöm az adatokat.
A problémám az, hogy a kom.ReadLine() megállítja a programomat, még nem kap értéket, de sajnos a COM1 sose fog válaszolni. Hogyan tudom megcsinálni, hogy kb. 5 másodperc múlva kihagyja az olvasást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!