Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kell egy új gép fejlesztéshez....

Kell egy új gép fejlesztéshez. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Vacillálok már pár hónapja, a munkámhoz sajnos a jól bevált Asus laptopomat le kell cserélnem, mert az új projektekhez már nem használható, a munkaidőmet megduplázza, szegényke nem bír el vele.

Sok platformon dolgozom: Visual Studio C# (Xamarin + ASP.NET kombó), PHP (framework nélkül), és MEAN.

Sokat gondolkoztam azok is, hogy mit vegyek. Kollégáim széles repertoárban mozognak, ha gépről van szó, és sok javaslatot is kaptam, végül leszűkítettem három gépre:

Lenovo Y700 (i7-es változat: i7 6700HQ, 8GB 2166MHz ram, 1TB@7200 + 256 SSD, GTX960M)

Asus X550VX (i7 6700HQ, 8GB 2166MHz ram, 1TB@7200 HDD, GTX950M)

Apple Macbook Pro 15 (2015-ös modell, i7 2,2GHz, 16GB ram, 256GB SSD, integrált VGA)

Igen, a Mac kilóg a sorból, nem rajongok az ötletért, viszont muszáj volt bevennem, ugyanis 3 kollégámnak is van, akik használnak rajta windows-t is, így tudják a Visual Studio-t megoldani, és még így is elégedettek vele, bár nekem vannak kételyeim, de szívesen meghallgatom az itt lévők tapasztalatát is az eszközről. Mivel munkaeszköz, kész vagyok kiadni érte az összeget, így ne az ár legyen a véleményezés alapja. Érdekelnének a Lenovo-ról alkotott vélemények is, én eddig csak Asus-t használtam.

2016. dec. 25. 15:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha csak a három közül lehet választani, akkor Asus. Lenovo-nak nagyon rossz a garanciális háttere. Legjobban egy Dell Latitude sorozatú laptoppal járnál: 3 év helyszíni garancia.

De ha engem kérdezel, fejlesztéshez nem szeretem a laptopot, arra még mindig az asztali gépet preferálom.

2016. dec. 25. 16:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Apple :DDD Édes jó ég :D Azért vesz valaki egy több százezres Macet, hogy ráhákoljon egy Windowst? :D Így mi a retek értelme van a pénzszóráson kívül? :D Ezt felejtsd el, csak szívni fogsz vele, 4x drágább és semmi értelme.

Egyértelműen az első kettőből valamelyik, bőven erős gépek, nekem i5-6300HQ-n meg se döccen a Xamarin, ugyan így 8 giga memóriával, pedig aztán én se csak a VS-t futtatom egyedül :D

Ha ezekből lehet választani akkor a Lenovo az SSD miatt. Plusz ha tényleg csak munkára kell és nem grafikus vagy, akkor felesleges ilyen erős videókártyákat nézni hozzá.

A Mac-nek egyébként csak annyira lenne értelme az esetedben, hogy azon buildeled az iPhone projekteket. Mert a drága jó Apple elintézte, hogy csak akkor tudsz buildelni, ha van egy Mac-ed a hálózaton amit build szervernek használsz, vagy pedig vagy egy iPhone-d amit usb-n keresztül csatlakoztatsz és a Xamarin felismeri. Mondjuk akkor már inkább vennék egy olcsó használt almás telefont, vagy megvárnám azt, hogy megoldják ezt a problémát (egyik kollégám mesélt erről, hogy ezt a közeljövőben orvosolják, de annyira nem néztem utána).

2016. dec. 25. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!