Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mik az első lépések az Android...

UnstoPPaßle kérdése:

Mik az első lépések az Androidra való fejlesztéshez?

Figyelt kérdés
2015. jún. 29. 14:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen szinten tartasz. Tudsz programozni? Mit akarsz készíteni? Játék, applikáció?

Játékra a Unity5 programot ajánlom, ingyenes, könnyen használható. C#-ban meg Javascriptben lehet benne dolgozni. Könnyen importálható a játék akármilyen platformra.

Applikációkhoz, pedig felütöd a developer.android.com oldalt.

2015. jún. 29. 14:10
 2/9 anonim ***** válasza:
1. letöltöd az sdk-t
2015. jún. 29. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Elso korben kezdj ismerkedni a java nyelv alapjaival.
2015. jún. 29. 14:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Shit, elrontottam csöppet.

Szóval az lemaradt, hogy pár programozási nyelvhez értek egy erős kezdő szinten: HTML/CSS, C++, Pascal, PAWN(Java és C++ keveréke) plusz matek-infóra járok és nincs gondom az informatikával, versenyekre járok.

És a gond az az volna, hogy, mivel a Javához még basic szinten se értek csak amit a PAWN struktúrájából tudok és, mivel ez az alapja én is úgy éreztem, hogy először ezt kellenem egy alapszinten elsajátítanom.

Utána úgy gondoltam, hogy átrágom magam az "Android alapú szoftverfejlesztés" könyven amit 2012-ben adtak ki és ezzel párhuzamosan a videósorozat ami készült mellé próbálnám ellesni a lépéseket.

Ez így életképes volna? Esetleg van valami jobb ötletetek vagy valami egyéb könyv/tartalom ami hasznosabb volna (lehet akár angol is, mert valahogy megértem, de inkább valami magyar nyelven lévő könyv/oldal/tartalom jobb volna)

2015. jún. 29. 14:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Jaj és simán csak szoftvert fejlesztenék nem játékot, és a szoftverből se a webbeseket.
2015. jún. 29. 14:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az első lépés az, hogy megtanulod a Java nyelvet.

Ha már javában elmozogsz, akkor letöltöd az Android Studio-t, vagy az Eclipse-hez a javás pluginokat (előbbit ajánlom, utóbbit már nem tervezik támogatni).

Majd átnézel egy-két alap tutorialt, hogy mi a különbség a natúr java és az androidos között (egy-két liben kívül semmi), majd nekiállsz az alkalmazásod megtervezésének és létrehozásának.

2015. jún. 29. 16:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

Esetleg a Javával kapcsolatban valami cikk/könyv/valami tartalom ami jó és könnyed, mert a html-hez tanultam egy kevés Javat, de nem gondolom, hogy sokra mennék vele.

2015. jún. 29. 18:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Erősen kétlem, hogy HTML-hez javát tanultál volna - HTML-hez minden bizonnyal javaSCRIPTET tanultál, ami totálisan más.

Beírod google-ba, hogy "java tutorial" hatmillió találatot kapsz, válogass. :)

2015. jún. 29. 18:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy hiányoznak az alapok. A html, css nem programozási nyelvek. Ezért a Java-t kezd teljesen az elejétől. Bármelyik frissebb Java SE kezdő könyv megfelel. Utána ismerkedj az android platformmal.
2015. júl. 1. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!