Milyen nyelvet tanuljak?
"Ha többé-kevésbé világos az OOP paradigma, akkor Cpp, C#, PHP, Java valamelyike, ha nem, akkor Python."
Ezt a mondatot nem értem. Mármint a szintaxisa megvan, de abszolút nem látom, mi alapján csoportosítottad a nyelveket.
"Bár alkalmazás fejlesztéshez nem fogod használni a Pythont pl egy cégnél"
Meg ahogy azt Móricka elképzeli. Nagyon is használják alkalmazásfejlesztésre, többek között WEBEN.
Semmi alapján nem csoportosítottam a nyelveket.
Ha tudja, hogy mi fán terem az öröklödés, egységbezárás, stb., akkor rátérhet "komolyabb" nyelvekre (Cpp, C#, ...), ha viszont nem, akkor gyakorolgassa ezt a Python segedelmével.
Nem tudom mitől lesz egy nyelv "komolyabb" mint egy másik. Azon kívül hogy mindegyiket másra használják, a felsoroltak között közös az hogy támogatják az OOP-t, beleértve a Pythont is. Nincs olyan hogy egyik jobb mint a másik. Olyan van, hogy erre a feladatra jobb ezt, mert [...].
A programozók világában a problémákhoz választunk nyelvet és nem a nyelvhez megoldandó feladatot. Ezért ha az érettségire tanulsz, akkor tedd meg magadnak azt a szívességet hogy olyan nyelvet választasz amivel gyorsan, és hatékonyan lehet megoldani az érettségi feladatokat. Ez a nyelv a Python. Megteheted, mert van még időd bőven megtanulni.
Közel 10-ed annyi kódból meg lehet oldani az érettségi feladatokat Pythonban mint más nyelveken és még csak meg sem kell jegyezni a függvényeket, ott van mindegyikhez a docstring. Ezen kívül a kódfordítással és a teszteléssel sem kell bajlódni, mindent meg tudsz csinálni, ki tudsz próbálni valós időben.
Ha a továbbtanulás a cél, akkor a szubjektív véleményem szerint nem is olyan nagy probléma hogy a Pythont használod, hiszen nem elvárás hogy előre megtanulod a programozási nyelveket, amiket ott tanítanak (és visszagondolva nem is nagyon számított), ellenben a Python tágítja látókörödet, hiszen a legtöbb felsőoktatási intézmény elhanyagolja a gyengén típusos nyelvek tanítását annak ellenére hogy sok mindenben nagyon megkönnyítenék a dolgodat a tanulmányaid során.
Az utolsó bekezdésig nagyon igazad volt.
De az nagyon rossz. Egyrészt a Pythont konkrétan sok helyütt használják, tesztkörnyezeteket, webes alkalmazásokat írnak benne nagy mennyiségben.
Másrészt ez fájt:
"ellenben a Python tágítja látókörödet, hiszen a legtöbb felsőoktatási intézmény elhanyagolja a gyengén típusos nyelvek tanítását annak ellenére hogy sok mindenben nagyon megkönnyítenék a dolgodat a tanulmányaid során."
A felsorolt nyelvek (Cpp, C#, PHP, Java) közül MINDEGYIK gyengébben típusos a Pythonnál. A Python típusrendszere olyan erős, hogy nagyon. Pont a dinamikus típusrendszere miatt teheti meg.
De nagyon is tágítja a látóköröd, mert szinte minden formáját támogatja a programozásnak.
Egyrészt igazad van, elírtam, nem gyengén típusosra gondoltam hanem dinamikusan típusos nyelvre, köszönöm hogy kijavítottál.
Másrészt pedig félreértettél, nem utaltam arra hogy a Python-t sehol sem használják. Épp ellenkezőleg. Nagyon is fontos, hasznos és széleskörűen elterjedt nyelv, ami ráadásul rengeteget segít a tanulmányok során is. Ennek ellenére hanyagolják el az intézmények az ilyen nyelveket, és sokan úgy végzik el az egyetemet, hogy például még nem használtak dinamikusan típusos nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!