Hogyan generálható adott frekvenciájú folyamatos hang megszakításig Visual Basicben?
Olyan hangot szeretnék előállítani, aminek megadhatom a frekvenciáját, de a hossza nincs meghatározva. Tehát a program egyik pontján szeretném elindítani, majd a program tovább fut, végrehajtja a következő utasításokat, majd az addig szóló hangot szeretném leállítani. Tehát valami ilyesmit:
Kapcsolj be egy x frekvenciájú hangot
Utasítás 2
Utasítás 3
Kapcsold ki az előbbi hangot.
Van erre valami egyszerű megoldás Visual Basicben?
Hangot generálni ugyanúgy kell VB-ben is mint más nyelvekben.
Szinusz x frekivel és azt odatolni a hangkeltő eszköznek (MCI Wave).
Generálsz valamilyen programmal egy neked tetsző frekvenciájú hangot. Azt elmented .WAV formátumban, majd: MCI open, MCI play, MCI close.
De majd jön Simkó Lajos és elmagyarázza, ha volna még kérdésed.
De nekem nem egyféle frekvencia kéne, hanem sok. Az volna a lényeg, hogy a frekvenciát folyamatosan változtathassam. Tehát mondjuk így:
for i=10 to 50
hang.elhallgat
hang.frekvencia=i^2
hang.megszólal
várakozik(10 ms)
next
Tehát hogy egy tetszőlegesen változtatható magasságú, folyamatos hangot halljak.
Akkor beírod a keresőbe, hogy sine wave generator visual basic source és kiad gondolom vagy 10 forrást.
itt egy vbs:
Igen, valami ilyesmi kéne, csak az a baj, hogy ez VB6-ban van, nekem meg VB 2010-em van, csak azt ismerem. Ahhoz meg nem találok ilyesmit. Illetve egyet találtam, de az valami iszonyú bonyolult. Valami DirectX-es megoldás, de vagy 10 oldal maga az, hogy egy hangot megad, össze-vissza, mindenféle Calss-okkal meg struktúrákkal, egyszerűen követhetetlen.
Gondolom, a VB6-ban még volt erre valami egyszerű megoldás, amit nyilván ki kellett szedni belőle, mert hát minek is. Most ha meg akarok szólaltatni egy egyszerű hangot, tanuljam meg hozzá az egész DirectX-es hóbelebancot, meg írjak én is 10 oldal kódot? Elkeserítő :(
"csak az a baj, hogy ez VB6-ban van, nekem meg VB 2010-em van, csak azt ismerem."
Pontosabban, azt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!