Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan generálható adott...

Hogyan generálható adott frekvenciájú folyamatos hang megszakításig Visual Basicben?

Figyelt kérdés

Olyan hangot szeretnék előállítani, aminek megadhatom a frekvenciáját, de a hossza nincs meghatározva. Tehát a program egyik pontján szeretném elindítani, majd a program tovább fut, végrehajtja a következő utasításokat, majd az addig szóló hangot szeretném leállítani. Tehát valami ilyesmit:

Kapcsolj be egy x frekvenciájú hangot

Utasítás 2

Utasítás 3

Kapcsold ki az előbbi hangot.

Van erre valami egyszerű megoldás Visual Basicben?

2016. dec. 19. 22:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Hangot generálni ugyanúgy kell VB-ben is mint más nyelvekben.

Szinusz x frekivel és azt odatolni a hangkeltő eszköznek (MCI Wave).

2016. dec. 19. 22:46
 2/10 anonim ***** válasza:

Generálsz valamilyen programmal egy neked tetsző frekvenciájú hangot. Azt elmented .WAV formátumban, majd: MCI open, MCI play, MCI close.

De majd jön Simkó Lajos és elmagyarázza, ha volna még kérdésed.

2016. dec. 19. 22:53
 3/10 A kérdező kommentje:

De nekem nem egyféle frekvencia kéne, hanem sok. Az volna a lényeg, hogy a frekvenciát folyamatosan változtathassam. Tehát mondjuk így:

for i=10 to 50

hang.elhallgat

hang.frekvencia=i^2

hang.megszólal

várakozik(10 ms)

next

Tehát hogy egy tetszőlegesen változtatható magasságú, folyamatos hangot halljak.

2016. dec. 19. 23:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Akkor beírod a keresőbe, hogy sine wave generator visual basic source és kiad gondolom vagy 10 forrást.

itt egy vbs:

[link]

2016. dec. 19. 23:24
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen, valami ilyesmi kéne, csak az a baj, hogy ez VB6-ban van, nekem meg VB 2010-em van, csak azt ismerem. Ahhoz meg nem találok ilyesmit. Illetve egyet találtam, de az valami iszonyú bonyolult. Valami DirectX-es megoldás, de vagy 10 oldal maga az, hogy egy hangot megad, össze-vissza, mindenféle Calss-okkal meg struktúrákkal, egyszerűen követhetetlen.

Gondolom, a VB6-ban még volt erre valami egyszerű megoldás, amit nyilván ki kellett szedni belőle, mert hát minek is. Most ha meg akarok szólaltatni egy egyszerű hangot, tanuljam meg hozzá az egész DirectX-es hóbelebancot, meg írjak én is 10 oldal kódot? Elkeserítő :(

2016. dec. 20. 01:44
 6/10 SimkoL ***** válasza:

[link]

[link]

Én Delphi-t használok, de ugyanaz a működési elv, lásd: [link]

2016. dec. 20. 08:56
 7/10 anonim ***** válasza:

VB6:

[link]

2016. dec. 22. 11:16
 8/10 anonim ***** válasza:

"csak az a baj, hogy ez VB6-ban van, nekem meg VB 2010-em van, csak azt ismerem."

Pontosabban, azt sem.

2016. dec. 22. 11:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Pontosabban azt sem :)
2016. dec. 23. 02:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha a 6-ot ismered 10-ben is mennie kell. Ilyen süket dumát azért ne írj vissza. A hangkeltés jó ötlet, beújítom majd néhány programomba. :)
2016. dec. 31. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!