Iskolaválasztás előtt állok és szeretnék elmélyülni egy kicsit a programozásban. Hogyan kezdjem el? (túl sok az információ :D )
8.-os vagyok és gimibe megyek, szóval nem kifejezetten az informatikával fogok foglalkozni de ebben tudom magam elképzelni (nem csak azért mert sokat játszok :D az is kimerül a LoL-ban).
Olvastam fórumokon (pl prog.hu) meg itt is az ilyesmi kérdéseket és nem igazán tudok dönteni. Ugye milyen platformra szeretnék programokat írni, meg egyáltalán miket szeretnék csinálni...stb ezek biztos segítenének de az a helyzet, hogy nem ismerek minden lehetőséget de annyit pont igen, hogy az sok legyen.
Na mindegy.. szóval elsőkörben sima asztalai alkalmazásokra gondoltam. Ugye ezekkel nem hiszem, hogy mellé lehet lőni, később tudok mindenhova specializálódni (úgyis elég fiatal vagyok még).
Hogyan kellene belekezdeni ebbe az egészbe?
Szerintem lényegtelen, milyen nyelven kezded el. Az első dolog, amit csinálni fogsz, az ez, legyen akármilyen nyelven:
És sokan itt adják fel, hogy nem akarnak ezzel a konzolnak nevezett valamivel foglalkozni, hanem ők grafikus dolgokat akarnak, viszont azt meg nem értik, hogy hogy működik. Így túl sok dolgot kell hirtelen megtanulni és feladják.
Szóval a JavaScript az egy jó kezdő nyelv:
console.log("Hello, World!");
Vagy ott a két klasszikus tanulónyelv: a modernebb Python:
vagy az öregebb, de oktatásra kitalált - és a mai napig közkedvelt - Pascal:
A(z Imagine) Logo meg a Scratch már kissé túlhaladott (inkább általános iskola alsó osztály) - de ha szereted a látványos eredményeket, még az is érdekes lehet.
A C# és a Java elsőre kicsit nehéz falatra, de meg lehet vele bírkózni (már aki meg tud vele).
#5, ahogy rá is mutattál, nem ez a példa fogja megmutatni egy nyelv egyszerűségét. De ilyen szempontból a JS szerintem közepes bonyolultságú. Inkább az okozhatja a gondot, hogy HTML nélkül csak félkarú órás.
#6, annak idején a Pascal egy kicsit komplikált nyelvnek számított. Több évtizedes fejlődés után a programozásban eljutottunk odáig, hogy a Pascal ma viszonylag egyszerűnek nevezhető a mostani iskolában (!) tanított nyelvek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!