Mégis hova menjek tanulni, hogy értsem pl. Cheat Engine, Winshock Editor, Wireshark működését?
Fogod magad és utánakeresel Google-ön, aztán elolvasod amit találtál. Természetesen ANGOLUL.
Egyetemre ilyen miatt ne menj. Amúgy is, Magyarországon IT szakra azért megy az ember, mert kell a papír, nem azért, hogy újat tanuljon. Programozni pl. biztosan nem az egyetemen fogsz megtanulni.
A három általad jelölt közül bármelyikre mehetsz, ahhoz, hogy a célodat elérd.
Nem tudni milyen beállítottságú vagy, de a villamosmérnöki végzettséghez elég keményen kell tanulni. Nem mintha a mérnökinfóhoz, vagy a proginfóhoz nem kéne, de ha a szoftverek állnak hozzád közelebb, akkor utóbbi kettőt javaslom.
Ha programozni akarnál megtanulni, akkor meg pláne, az pedig tömény hazugság, hogy programozni ne az egyetemen lehetne megtanulni. Dehogy nem, sőt, CSAK OTT lehet..
#3: Nem járták PTI szakra és nem tudsz programozni, ezt garantálom. Különben nem mondanál olyat, hogy ott lehet megtanulni programozni.
10 éve a szakmában dolgozom, most a cég kérésére kezdtem el a PTI szakot. A matek kemény, de IT-ből, pláne programozásból SEMMI újat nem tanultam. Épp csak a jéghegy csúcsát kapargatják. A szintaktikát és az alap algoritmizálást meg lehet tanulni, de nem ettől lesz valaki jó programozó, az csak az alap.
A másik, hogy túlzottan elméleti az oktatás, holott a programozás nagyon is gyakorlati dolog. És vegyük még hozzá, hogy nagyon le van maradva az IT oktatás, elavult dolgokat tanítanak.
Pl. C, C++, Java alapszinten került csak szóba. Semmi win API kezelés, semmi GUI fejlesztés (csak konzolos programok). Adatbáziskezelés csak külön volt tárgyalva, nem a programmal szerves egészként. Nagyon felületesen volt csak szó webfejlesztésről (csak HTML volt), javascriptől, jQuery-ről, CSS-ről. Nem volt szó az XML-ről, jSON-ról, Ajax-ról. Verziókezelők csak elméleti síkon kerültek szóba, semmi gyakorlat. És természetesen semelyik témába nem mentünk bele részletesebben. Más tészta, hogy ezekkel már mind tisztában voltam, hiszen használom őket.
Szóval ne mondd nekem, hogy az egyetemen megtanulsz programozni, mert nem igaz. Az egyetem ad(hat) egy alapot, de magadat kell fejleszteni. Ha csak az egyetemen tanult dolgokkal akarsz programozói karriert, csalódni fogsz!
1. Messziről jött ember azt mond (hazudik) amit akar.
2. A szöveged alapján nehezen vagyok képes feltételezni rólad egyetemi nívót.
3. Tudod, az egyetemen programozni tanítanak, ami azt jelenti, hogy programfejesztést, programtervezést tanulsz, többnyire platformtól, fejlesztőeszköztől függetlenül, nem pedig azt, hogy olyan technológiákkal ismertetnek meg amelyek tegnap még nem, voltak és holnap már nem lesznek.
Ebből következik, hogy csak egy nyeretlen kétéves sikoltozik olyasmiért, mint winapi, CSS, XML meg ajax. LOL
Anyám, borogass!
Pont erről beszélek. Egyetemen csak az alapokat tanulhatod meg. Pl. C szintaxist, algoritmizálást, projektek tervezését, tesztelés alapjait. Ettől még nem tud valaki programozni, ahhoz gyakorlás és önfejlesztés kell, anélkül nem megy. Önfejlesztéssel pedig a fent említett alapok is megtanulhatók.
Nyilván, én már olyan tudással mentem oda, hogy ezeken az alapokon rég túl voltam, meg meló mellett csak levelező jöhetett szóba, ott viszont természetesen kevesebb dolgot lehet érinteni, de kétlem, hogy nappalin annyival több dolog lenne.
A "tegnap még nem voltak, holnap már nem lesznek" dolgokat nem tanítják, ne is tanítsák, előbb forrja ki magát valami. De a PHP, CSS, XML egyik sem ilyen, már kiállták az idő próbáját.
De ha már itt tartunk, mobil programozás sem volt, még elméleti síkon sem, pedig az okostelefonok korában élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!