Tudnátok segíteni Wireshark használatba? Hogyan kell letiltani a háttérben futó adatforgalmat?
Az lenne a feladat, hogy meg kell nyitni a google.com webhelyet, és pár dolgot erről ki kell olvasni a Wireshark-ból. Ez oké, de nekem az lenne a gondom, hogy ahogy elindítom a Wireshark-ot azonnal több száz vagy ezer sor megjelenik, anélkül hogy bármit is csináltam volna.
Az összes olyan programot ami tudomásom szerint internetet használ bezártam, még a böngésző sincs megnyitva, de mégis folyamatosan egy csomó mindent ír ki különböző IP címekről. A legtöbb TCP protokoll.
Így hiába írom be hogy google.com, a több ezer, folyamatosan növekvő kapcsolatok között sosem fogom megtalálni.
Az probléma ha mindenből kiléptél, mégis nagy az adatforgalom (főleg hogy nem is irányítási csomagok szűrődnek be hozzád). Windowson és Linuxon is a netstat paranccsal kérhetsz listát azokról a programokról amik hálózati forgalmat bonyolítanak.
Az eredeti problémához visszatérve, nem olyan bonyolult: CTRL+F-el tudsz keresni, csak figyelj hogy string-re legyen átrakva a keresés területe. Itt beírod a google-t, és remélhetőleg az első DNS kérést kapod meg válaszul. Megkeresed a kérésre érkező csomagot, amiben értelem szerűen benne lesz az IP. Ezt a kis kitérőt azért érdemes beiktatni, mert így biztosan arra a címre szűrhetsz majd amin a böngésző kiépítette a kapcsolatot.
Tehát ha megvan a cím akkor szűrőd a találatokat pl így:
ip.addr == 216.58.209.174
És meg is van az egész kronológiai sorrendben. Ha HTTPS-el létesíted a kapcsolatot, akkor nyers TCP csomagokat fogsz csak látni. A Wiresharkban van lehetőség az SSL-es adatfolyam dekódolására, de ehhez természetesen kell a privát kulcsa a Google-nek, amit szerintem nem adnak oda.
Köszönöm!
Sikerült megoldani a feladatot. :)
Most viszont egy elég érdekes dolgot történt.
Eddig ugye kábellel csatlakoztam a nethez, és egy csomó TCP meg UDP csomagot kapott a gépem mindenféle idegen IP címtől, anélkül hogy bármit csináltam volna.
Most átváltottam WiFi kapcsolatra. Új MAC cím, új IP cím.
Így a gépem már nem kap sok csomagot, de a router állandó Broadcast ARP kéréseket küld, hogy ki a 192.168.1.19 ( a gépen vezetékes hálókártyájának kiosztott cím ), de mivel már másik belső IP-je van a gépemnek, a router nem kap választ.
Ebből gondolom hogy még most is folyamatosan jönnek a csomagok, csak a router nem tudja hova továbbítani.
Nem tudod mi lehet ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!