Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Backspace keresése reguláris...

Backspace keresése reguláris kifejezéssel?

Figyelt kérdés

A regexp-ek használatát tanulom, és ezt találtam:

[\b] Matches a backspace (U+0008). You need to use square brackets if you want to match a literal backspace character

Nem értem, hogy ezt milyen esetben használják. Milyen az a string amiben megtalálható a backspace karakter? Az nem visszatörlést jelent?

2016. dec. 2. 12:42
 1/6 anonim ***** válasza:

#include <stdio.h>

int main()

{

printf("Hello, World!");

printf("\b\b\basd\n");

return 0;

}

pl itt van \b

2016. dec. 2. 13:12
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi! :) sajnos még nem értem
2016. dec. 2. 13:37
 3/6 anonim ***** válasza:
konzolra ki iratok egy stringet, konkrétan a Hello world!-öt. majd kiiratok egy újabb stringet, ami tartalmaz 3 back spacet, és utána azt hogy asd. a végeredmény a konzolon az lesz, hogy Hello Worasd
2016. dec. 2. 13:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Vonatkoztass el attól, hogy egy program (operációs rendszer) milyen jelentést ad a #8-as karakternek.

A kódnak a program ad jelentést, használhatnánk két szó elválasztására: "Alma"#8"Korte"

Ha így lenne tárolva a memóriában, nem tűnne el az 'Alma' szó utolsó karaktere.

A másik pedig az, hogy azt írod visszatörlés, de ez csak akkor igaz, ha egy megfelelő programban vagy. Pl. szövegszerkesztőben vagy parancssorban.

Kiírásnál nem töröl, csak visszalép. Ha a fenti kódban több \b lenne, akkor a korábbi Hello, World! vége nem tűnne el, ha csak eggyel lenne több \b, akkor a felkiáltójel látszódna.

2016. dec. 2. 15:29
 5/6 anonim ***** válasza:

"Milyen az a string amiben megtalálható a backspace karakter?"

Értem, hogy mi a problémád a backspace karakterrel. Te egyenlőséget teszel a string és a monitorra kiírt szöveg közé. Ez nagyon intuitív, ámde nem helyes string koncepció. Amikor a monitorra kiírunk dolgokat, akkor ugye tudunk tenni tab-ot, space-et, sortörést, és persze tudunk törölni. Ezeket a nem nyomtatott karaktereket szokás white space karaktereknek mondani, mert nyomtatásban nem látszanak. De, ha belegondolsz, akkor ezek valójában (logikai szempontból) nem különböznek azoktól a karakterektől, amiket nyomtatunk/megjelenítünk. Ennek megfelelően egy még ki nem nyomtatott string-ben lehetséges őket eltárolni, majd, amikor egy print utasítással kiírod a képernyőre, akkor nem mondjuk az "a" betű jelenik meg, hanem egy tab, vagy egy sortörés, vagy egyet visszaugrik a kurzor.

2016. dec. 2. 15:29
 6/6 A kérdező kommentje:
kezdem érteni, köszi mindenkinek
2016. dec. 2. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!