Fájl feltöltés php-vel hogyan?
Sziasztok!
Szeretnék a honlapomra egy olyan lehetőséget, hogy a felhasználók fel tudjanak tölteni egy képet, és hozzá egy rövid kis szöveget úgy, hogy minden ilyen feltöltés szépen egymás alá kerüljön. Nem rég kezdtem tanulni a php-t de idáig még nem jutottam.
Hasonlót szeretnék, mintha egy hirdetést adna fel valaki, vagy ahogy egy üzenőfal működik ahová képet is lehet feltölteni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszit..
Mondjuk ehhez már egy kicsit érteni kell a PHP-t, én a move_uploaded_file -t alkalmaznám (második link), evvel egy mappába feltö9lteném a file-t, és adnák neki egy sorszámot, mondjuk 1-től kezdődően, kiíratásnál pedig egy ciklussal addig mennék, amig a file_exist igaz, illetve mindig növelném eggyel a változó értékét, tehát 1.jpg 2.jpg
A kiíratásnál itt az lesz a baj, hogy csak egy bizonyos kiterjesztéssel tudsz végigmenni, sokkal jobb megoldás, ha feltöltésnél egy fájlba, vagy egy MySQL táblába beírod a nevét a feltöltött fájlnak, majd ezt soronként kiolvasod belőle kiíratásnál, és annak az elérési útját használod a fájl, kép megnyitásához, a ciklus a szöveges vége jelig menni.
Egy jó tanács: ellenőrizd a kiterjesztéseket, méreteket, illetve csinálj például egy kódot, hogy egy spawn robottal ne kezdjék el a szervert megtelíteni, lefagyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!