Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet tömbbe tetszőleges...

Hogy lehet tömbbe tetszőleges végjelig adatot feltölteni?

Figyelt kérdés

A tömb létrehozása, adatok feltöltése megy. Azt nem értem, ha mondjuk van egy tömböm (legyen t[50]), amibe 50 adatot kér be egymás után, de én gondolok egyet és csak 15öt szeretnék beírni a programba, milyen végjellel, vagy hogyan tudom befejezni. Szóval nem úgy, hogy az 50-et átírom 15re, hanem 50 nagyságú a tömb és csak 15 adatot írok be aztán a végjellel befejezem...

Így néz ki eddig:

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

#define MAX 50

int main(){

int t[MAX];

int i;

for(i=0;i<MAX;i++){

printf("Kerem a %d. szamot: ",i); scanf("%d",&t[i]);

}

}

Kérlek, ha nem tudsz értelmesen és segítőkészen hozzászólni akkor inkább ne is tedd. Teljesen kezdő vagyok és sehol nem találok erre megoldást, pedig biztosan triviális.

Köszönöm.

2016. nov. 21. 13:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy #6 kódjánál VEGJEL után még eggyel nő i értéke.

Ha már elsőnek a végjel jön, akkor egy értéket se ír a tömbbe és i=1-el lép ki a ciklusból.

Ebből lehetne arra következtetni, hogy akkor i-1 darab érték kerül be a tömbbe, de ez sem igaz, mert az utolsó, 50. bekért értékről utólag már nem lehet eldönteni, hogy az VEGJEL volt-e vagy sem, mert mindkét esetben növeli i értékét és i=50 lesz a ciklus után.

Egy lehetséges megoldás, ha break-kel lépünk ki a ciklusból, még mielőtt i értéke növekedne.

2016. nov. 21. 16:23
 12/12 anonim ***** válasza:

A megoldást már megkaptad.

Csak felhívnám a figyelmed, hogy hazugmondó és pendragonka válaszait el se olvasd, mintha ott sem lennének, retardált mind a kettő, nem véletlen az értékelésük.

2016. nov. 21. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!