Van értelme sql adatbázist létrehozni ehhez a játékhoz?
Csináltam egy pici stratégiai játékot c++- és open gl segítségével.
Az egységek, épületek adatait egy excel file-ban tárolom és egy ingyenes library segítségével olvasok be innen adatokat. Erre azért van szükség, hogy teszteléskor elég legyen csak a táblázat adatait átírni és ne kelljen a teljes programot újra írni.
(Emellett még nem vagyok olyan szinten, hogy tudjam, hogy ezeket hogy szokás megoldani.)
Szerintetek átlehet ültetni az excel táblázatot sql-be? Itt most nem arra vagyok kíváncsi, hogy belehet-e importálni az adatokat excelből sql-be, hanem arra hogy van-e értelme és lehet-e sql adatbázissal egy ilyen feladatot megoldani.
Az adatbázis tartalmazza az egységek, épületek Hitpoint, Armor, Damage, Manna értékeit (ha van) és még pár szám adatot, + az egység nevét.
Vannak hős karakterek is azoknál ez kibővül a képességekkel (név, sebzés, manna igény, cooldown).
Amiket felsoroltál azok tipikusan olyan tulajdonságok, amiknek nem egy kézzel módosítható fájlban a helyük, hanem binárisan lefordítva.
Csak a tesztelés miatt kiemelni őket nem túl jó ötlet szerintem.
De ha mindenképpen kiszeretnéd, akkor az Excel valóban nem ilyesmire való és az adatbázis már egy jóval jobb irány.
#7: "amiknek nem egy kézzel módosítható fájlban a helyük, hanem binárisan lefordítva."
NO COMMENT!
"Mivel én soha nem játszom, - kivéve ultit :) - nem sokat mondanak amiket leírtál. A tárolni kívánt adatok típusára, mennyiségére lettem kíváncsi."
Mintha a kártyák színét, a rajtuk lévő kép azonosítóját tárolnád Excelben. Magyarul elég kevés. Egy 5-6 attribútumot tárol 10-20 sorban. Szerintem ezt totál nyugodtan beleírhatod a forráskódba, hogy a varázsló osztálynak 10 hp-ja van meg 15 manája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!